MYT ATT SJUKSKRIVNA KOSTAR FÖR MYCKET!

Johan Ehrenberg och Sten

Ljunggren: Myt

att sjukskrivna kostar för mycket

 

Sjukförsäkringssystemet har gått 70 miljarder plus på sex år. Trots det tror många att de sänkta ersättningarna beror på att staten måste spara.
.
Läs Expressen Debatt, länken nedan
.
Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till MYT ATT SJUKSKRIVNA KOSTAR FÖR MYCKET!

 1. Summasummarum skriver:

  Alldeles utmärkt att detta blir sagt..! Sjukförsäkringssystemet går med överskott och det har det gjort länge. Huusmark har ju i ett anfall av ärligt men politiskt vansinne erkänt att man använt detta för att kunna sänka skatter…

 2. M. Beck skriver:

  Det är en form av bedrägeri. Förstår nu att amerikanarna inte vill ha ett sådant skitsystem som vi har i Sverige. De arbetsgivaravgifter som betalas in kunde löntagarna själv få rå om som t . ex småföretagre får göra. Låta var och en betala för det man vill ha under livets skeden.Varför ska en överförmyndare styra över mina pengar och mitt liv.

  • Civilisten skriver:

   ”Varför ska en överförmyndare styra över mina pengar och mitt liv”Menar du då att du ska få ut hela din lön, ditt brutto blir ditt netto och sen betala det du vill ha, typ skola, försäkringar, sjukvård, äldrevård etc?I så fall innebär det, som Summasummarum skriver, att vissa blir helt utanvård. Vi kommer aldrig få ett samhälle där alla kan betala sin egen vård, skola etc. Av den enkla anledning att det inte finns jobb för alla, vissa kan inte jobba p.g.a sjukdom eller handikapp. Ska vi ge dem ett nackskott då, eller?

 3. Summasummarum skriver:

  Driftwood verkar ha varit på driven rätt länge…I USA blir den som inte kan betala sin vård utan. Läs en gång till. DEN SOM INTE KAN BETALA SIN VÅRD BLIR UTAN.Alltså, det är inget val utan har du inte pengar, vilket är rätt vanligt för den som varit sjuk länge, är arbetslös, pensionär, etc, kan du inte betala för din vård.Och ett sådant samhälle vill vi inte ha och det gäller för en majoritet i USA också, trots att en högröstad ekonomisk elit gapat rätt högt om hur hemskt det är att dela med sig…

 4. moderat så klart skriver:

  Givetvis ska vi betala skatt till sjukvård etc. men bara en skälig sådan. Varför ska jag betala till sjukskrivna med t.ex. ryggproblem år ut och år in när det finns massor av jobb de kan ta med sitt ”handicap” Alla, eller åtminstone nästan alla kan jobba med något. Att det just nu inte finns jobb i överflöd är väl ingen anledning att de ska gå sjukskrivna. Då får väl de stå till arbetsmarknadens förfogande som alla andra arbetslösa. Det kan väl ändå inte vara meningen att jag ska försörja dem. Dem får lära sig att leva efter socialens normer som ändå är tilltagna i överkant. Jag betalar nästan 8000 i skatt varje månad och hoppas att den summan ska minska till en skälig nivå efter nästa val, då alliansen förhoppningsvis fortsätter på den ”riktiga” vägen och ser till att inte slösa pengar på bidragstagarna. Detta kommer att få sverige i balans.

  • Civilisten skriver:

   Vi ska inte betala någon skatt alls! Vi ska själv välja vad vi vill lägga pengarna på, kanske en sjukförsäkring, skolförsäkring ev. en försvarsförsäkring….men ingen jälva monarkförsäkring (kungen alltså)…..och så vidare…vem fasen vill betala en politikerförsäkring…nä bättre utan politiker…allt ska skötas av marknaden!

 5. Jag skriver:

  @ moderat så klart. Om du läser artikeln som CJ refererar till så ser du att du inte försörjer någon sjuk med dina skattepengar, det är pengar från en f ö r s ä k r i n g de får, en som dessutom har gått med plus. Det är därför det är så chockerande att folk nu plötsligt ska slängas över till Af utan att vara friska, det blir de inte bättre av. Att den här regeringen tidigt har uttalat att den ska ta från de sjuka för att betala skattesänkningar för de friska – nej, jag kan inte hitta orden, jag blir mållös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s