Civilisten > Skattefusket kostar 133 miljarder varje år!

Fokuserar vår regering verkligen på rätt saker?

”Det sammanlagda skattefusket kostar Sverige omkring 133 miljarder i uteblivna intäkter varje år. ”

http://www.rod.se/politikomraden/utbildning_och_skola/Skattefusket-kostar-133-miljarder/

Ställ detta mot

Vi kunde för några dagar sedan läsa i DN:

Försäkringskassans jakt på fuskare slår rekord. Mer än 350 miljoner kronor krävdes tillbaka 2009, visar siffror som DN tagit del av. Det motsvarar en ökning med hela 74 procent jämfört med året innan. Nu är nya typer av kontroller i sikte.”

http://www.dn.se/nyheter/okad-indrivning-av-fuskbidrag-1.1049541

 

Jakten på sjuka, handikappade och svaga ter sig sannerligen patetiskt i jämförelsen.

Med sittande regering lär det inte bli någon jakt på skattefuskare eller är det någon som tror det?

skattefusk.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Civilisten > Skattefusket kostar 133 miljarder varje år!

 1. opps skriver:

  Jag är helt fascinerad av siffrorna. MENDet enda som är intressant eg, är ju hur mycket pengar som faktiskt betalats tillbaka till FK? Det är ju en sak att kräva tillbaka dem.Om det är, låt oss säga en mille, då har jakten kostat ofantligt mycket mer än vad som är vunnet.Däremot är det viktigt att stoppa pengarna innan de gått iväg, när man misstänker fusk.Och skattefusket är ju enormt. Det är självklart att det är där pengarna finns att hämta till stadskassan. De som skattefuskar, har helt klart ganska stora tillgångar.

  • Civilisten skriver:

   ja, 350 miljoner jämfört med 133 miljarder, det är nästan 400 gånger mer.Tänk om de lagt extra resurser på att jaga skattefuskare i stället….

 2. Pellefantia skriver:

  Tack för den länken kan vara bra att ha när man jämför dem andra neddragningar. Vad gör regeringen åt detta? Ingenting, absolut ingenting….

  • Civilisten skriver:

   Regeringen är ju själva fuskare, det har vi redan sett prov på flera gånger och man står alltid sig själv närmast…fuskar jag så fuskar alla andra!

 3. moderat så klart skriver:

  Vadå!! ska man inte ens få skattefuska längre? Det är ju enda sättet för att få tillbaks lite av de pengar som vi lägger ner på att försöja de som inte orkar arbeta.

 4. Herr och/eller Fru S skriver:

  Vem är det som skatte fuskar mest då? Kan det vara så att en del av dom som fuskar med FK jobbar svart? Det är ju det jakten på fuskare har visat, dessutom så är ju siffran om hur mycket fusket är bara en siffra på hur mycket man avslöjat inte vad fusket beräknas vara. Siffran om skattefusket är ju bara en beräknad siffra så det kan vara större eller mindre, det är det ju ingen som vet förrän man undersökt det hela.//Herr S

 5. Herr och/eller Fru S skriver:

  Ja vi är väldigt överrens om att det hela behöver undersökas. Dock så tror jag att mycket av skatte fusket sker bland vanliga svenssons, svartjobb bland kompisar är ju inte helt ovanligt. Det stora problemet är ju att det kostar mer än det smakar att utreda visa saker, men den totala summan blir ju stor. Det lönar sig ju mer att gå efter ”rika” personer då det ger mer tillbaka än vad det gör att gå efter dom ”små” .//Herr S

  • Civilisten skriver:

   Bra, då är vi överens att man ska undersöka de rika, då det lönar sig bättre

 6. Herr och/eller Fru S skriver:

  Så jädrans enkelspårig du är?Är riktigt intressant att du inte skriver något om hur sossarna ger dom extremt rika en massa skattelättnader, ger dom fördelar som den normale arbetaren inte får? Intressant att ingen diskuterar varför sossarna drev igenom ett system där det skattades mer för arbetet än vad det gjorde på inkomst av kapital.//Herr S

 7. Pellefantia skriver:

  BNP minskade med 4,9 procent jämfört med 2008 vilket är det största tappet på helår sedan andra världskriget. det här kan du också tillägga, hur illa sköter alliansen Sveriges finanser??

 8. Pellefantia skriver:

  http://www.scb.se/Pages/PressRelease____288697.aspxDär kommer länken till den som är intresserad…. sedan kanske vi kan ägna timmar åt att vrida och vända på dessa siffror….

 9. alltidretardetnån skriver:

  Typiskt att pellefantia går in och avbryter den intressanta diskussionen mellan Herr S och Civilisten innan man sett vem som vann. Tyckte mig dock se att det lutade åt Civilisten som hade en klar 3-0 ledning. Undrar om jag sett för mycket på sport?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s