Gunnar Axén – lögnare!

Hela alliansen verkar bestå av notoriska lögnare eller är de så jävla korkade att de själva tror på det de säger?

En sak är säkert och det är politikerföraktet ökar och ökar och ökar …….

”Den retoriska striden om de nya sjukregleras konsekvenser fortgår. Härom dagen satt socialförsäkringsutskottets ordförande, moderaten Gunnar Axén, och blåljög i SVT:s Debatt. Axén hävdade att ”7 av 10 omförsäkrade nu kunde hitta en väg tillbaka till arbetslivet”. Omförsäkrad, för den som inte vet, är alliansregeringens nyspråkliga term för de som utförsäkrades från sjukförsäkringen i rehabiliteringskedjans sista steg och som därefter återfinns i arbetslöshetsförsäkringen eller, i förekommande fall, erhåller försörjningsstöd.

Ja, en grupp av de 15 000 personer som utförsäkrades vid årsskiftet jobbar naturligtvis också. Men det är ingalunda 7 av 10, som Axén vill få oss att tro. Axén har helt enkelt räknat in alla som är anmälda som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen – ett krav för att a-kassa ska utbetalas – bland dem som ”återvänt till arbetslivet”. Alltså, enligt Axén logik: är du anställd men sjukskriven är du inte ute i arbetslivet. Är du däremot sjuk men anmäld som arbetssökande enligt ”omförsäkringsreglerna” är du plötsligt ute i arbetslivet igen, sim sala bim. Snyggt, Gunnar Axén – det är sådana omskrivningar som göder politikerföraktet bland ”vanligt folk”.

Gunnar-Axen liar.jpg
Gunnar Axén (M) – ljög i SVT:s Debatt

Axén fortsatte att ljuga programmet igenom, bland annat genom att hävda att Socialdemokraterna var ansvariga för de indragna statsbidragen till företagshälsovården. Detta beslut fattades emellertid i samband med regeringen Bildts första budgetproposition (prop. 1991/92:100), alltså av en moderatledd, borgerlig regering. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

För en utmärkt beskrivning av de nya sjukreglernas verkliga konsekvenser på mikroplanet, läs distriktsläkaren Bengt Järhults aktuella artikel på Newsmill. Läs också min och Daniel Meléns nya artikel, som går igenom Socialdemokraternas ansvar för sjukförsäkringens haveri.”  BJÖRN JOHNSON  

Läs om hur FK förvränger sina siffror.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gunnar Axén – lögnare!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Hej! Roligt att flera än pellefantia kämpar med att belysa fk inkompetens och ovilja.Tack för din varma kommentar hos mig!Hemikram!!

  • Civilisten skriver:

   Husmark, Axén och FK förstör livet för många sjuka och handikappade, min uppfattning är de är ”mördare” och att de har planerat denna ättestupa. För inte kan de väl vara så korkade att de inte förstår konsekvenserna. Vi ska bekämpa dem med alla medel, revolution om så behövs, men bort ska de!Kram och tack!

 2. Arrami skriver:

  Mycket bra skrivet, både här och på Newsmill! Bengt Järhults artikel var även den djävligt bra. Synd att fakta drunknar bland alla lögner Gunnar Axén och hans lögnaktiga polare i Alliansen sprider! Det har hänt någonting i Sverige som är ganska otäckt och som sakta dödat den solidaritetstanke som bl.a. socialdemokratin bar fram tills mordet på Olof Palme högervred denna rörelse…vi som varit med vet att allt startade med den så smart marknadsförda devisen: ”Satsa på dig själv!”Alliansen står för en vidrig människosyn som vilar på den mest nakna och renodlade egoism man kan finna…som du skriver, de skall bort och det till varje tänkbart pris! ;-)Må gott och tack för upplyftande läsning!Mvh ”vargen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s