Gunnar Axén (M) trakasserar enskild medborgare – igen!

.

OMÄNSKLIGHET Hämtat från Alliansfritt Sverige 

Norrköpingsbon Mirza Trto kunde inte anmäla sig till arbetsförmedlingen sin första dag som arbetslös – detta för att han fått akuta blåsor på lungan, och var tvungen att åka in till akuten för att dränera dem. Därför blev han utan arbetslöshetsersättning, och hamnade i ekonomiskt trångmål.

När Trto uppmärksammade detta i Östnytt går ansvarige i frågan, ordförande i socialförsäkringsutskottet Gunnar Axén (m) och lovade att ändra det omänskliga i regeringens A-kasseregler… not.

Nej, han menar istället att Trto var ”slarvig” som inte gick till arbetsförmedlingen innan för att registrera sig som arbetslös – detta trots att Arbetsförmedlingen meddelar att något sådant inte är möjligt.

När sedan Axén blir uppmärksammad på att han har missförstått A-kasseprocessen ber han personligen om ursäkt till Trto och lovar nu förändring… not.

Nej, han håller fast vid sin utsago, trots att den går i strid mot arbetsförmedlingen och kammarätten, och menar att han har rätt, alla andra har fel och att Trto fortfarande är ”slarvig”.

Ur Östnytt:

Gunnar Axén(M) menade i reportaget att Mirza Trto hade slarvat och väntat till sista möjliga dagen för att anmäla sig. Han hade rimligtvis haft flera månader på sig för det, när han vetat att han skulle bli arbetslös, menade Gunnar Axén.

På så vis hade han aldrig hamnat i den här situationen, ansåg Gunnar Axén, som inte hade några planer på att föreslå en förändring av regelverket.

Men idag säger arbetsförmedlingen att Gunnar Axén har fullständigt fel. Visst går en del administrativa göromål att ordna i förväg, menar arbetsförmedlingen, men man måste infinna sig första arbetslösa dagen i vilket fall som helst.

Men Gunnar Axén säger i en kort kommentar på fredagen att han står fast vid det han sa i reportaget – Mizra borde ha anmält sig arbetslös tidigare. Någon anmälningsplikt just den första arbetslösa dagen finns inte – helt i strid mot både arbetsförmedling och kammarrätten.

 

Axén har tidigare hoppat på den sjukskrivna trebarnsmamman Alexandra Johansson personligen, och ifrågasatt hennes sjukdom i en debattartikel, samt menat attprotesterande långtidssjukskrivna helt enkelt ljuger. Jag kan sträcka mig till att säga att han verkar vara en sannerligen osympatisk människa.

 

Samtidigt meddelas det att bombskadade soldater ej heller får undantag mot att inte befinna sig på arbetsförmedlingen första dagen. Välkommen tillbaka till Sverige.  

Hämtat från Alliansfritt Sverige 

—————————————————————————————————————————

Den kyla och omänsklighet Alliansen visar, här via Axen och ofta via Husmark-Persson, när det gäller sjukförsäkringen är skrämmande. Total avsaknad av medmänsklighet och av känslor. Dessa typer av personer har jag skrivit om tidigare, jag kallar dem psykopater, teflonpersoner, nickedockor etc. det är bara att välja!

Må gott alla glada och ni andra också, snart är det val!
Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gunnar Axén (M) trakasserar enskild medborgare – igen!

  1. Granntanten skriver:

    Jag utgår från att du är psykiatriker eftersom du är svänger dig med alla diagnoser du kan om de som du anser vara av politisk icke rätt tillhörighet. Du är anmäld som jag sa. Inte för vad du driver men på det sätt du lättvindigt anklagar personer för både det ena och det andra.

    • Civilisten skriver:

      Du väljer att tolka det jag skriver som personliga påhopp, det får stå för dig. Du skriver i en tidigare kommentar att jag inte trampat på din tår, men i min tolkning verkar jag ha stampat på dem. Hoppas du snart kryar på dig och ha en trevlig fortsättning på pingsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s