Israel "Satans mördare" eller bara missförstådda?

Läs kolumnen i DN idag: Göran Rosenberg om ett land med sin egen verklighet      

En värld utanför och en värld innanför murarna. Vad är anledningen till att Israelerna bygger murar och stängsel med taggtråd?  Finns det en så stark inre rädsla att de blir blinda?   

Världen fördömer med ord, men med ord kommer man inte långt, det krävs handling!

Vad står USA i detta, vad säger Obama ……om man lyssnar noga kan man kanske höra ett piiiiiiiip långt där borta, se till att göra rätt för ditt fredspris din fega stackare, eller sitter du i knät på Israeliska loobymaffian?

Pinsamt!

Läs om Barack Obamas diplomatiska dans      

——————————————————————————————————————————-

Så vad händer nu, ska Israel få stoppa det Irlänska fartyg som är på väg till Gaza, de vill ju ta i hårdare än de gjorde mot konvojen.  

Kanske ska de bomba, skicka raketer eller sänka den med torpeder? Vi får väl snart veta vad som hänt.

 

Hur kan man lägga ett land där det redan bor folk?  ”vi var här först!”  Låt Nordamerikas indianer säga detsamma och vipps, så har Indianerna jävligt gott om plats.

Alla andra då, typ zigenare/romer, ska inte de också få ett land?  

Är det efterkrigstidens dåliga samvete som gett upphov till att FN gett judarna staten Israel, att de blev hårt utsatta av nazisterna, det blev även zigenare/romer, förståndshandikappade med flera.

Ja, inte vet jag, men nåt konstigt är det med Israels förhållande till omvärlden!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Israel "Satans mördare" eller bara missförstådda?

 1. ThomasWu skriver:

  Ett skäl kan ju vara att de sedan staten Israel bildades har varit utsatta för 7 angreppskrig från sina grannar? Ett annat skäl kanske är att Hamas uttryckligen vill utplåna Israel och skickar tusentals raketer över civilbefolkningen så snart de har en möjlighet. Med såna grannar får man nog en speciell relation till omvärlden.Det tror jag att du också skulle få?

  • Civilisten skriver:

   Ja, det kan vara ett av flera skäl till rädslan. Tyvärr så styr två ytterligheter på båda sidorna, vilket gör en fredsprocess nästan omöjlig. Lägger man ett land där det redan bor folk så skapar man också linstabilitet i området.

 2. Kao skriver:

  (Romerna ursprungligen från Indien). Palestinierna har ALLTID bott där de bor nu. Men det har inte ‘isralerna’ – de har genom FN:s försorg snott landet och mer därtill 1947-1948. Som du skriver bodde det redan folk där och att det var nåt slags dåligt samvete som fick FN att begå sitt största misstag nånsin. Herregud! Det bodde både judar(kristna, ortodoxa, sionister) och palestinier (muslimer och kristna) i landet Palestina innan FN sabbade allt. Innan de lade sina dåliga-samvets-fingar i smeten fungerade det bra. Att ge bort ett land där det redan bor folk är vansinne. Man kan inte göra så, rent mänskligt och politiskt.Vadå ha rätt till området? Det har de inte alls, israelerna. DEssutom har de ju en stark fredsrörelse, om än liten, som nu demonstrerat på flera ställen inne i Israel mot attacken på konvojen.velat ha rättvisa, den gruppen. I alla fall att det ska bli som FN bestämde. Men de tystas ner inom landets gränser. Det skrivs aldrig om dem i tidningarna och deras egna skrifter censureras. Snacka om demokrati!JUdarna har endast till och från bott i regionen under de senaste 3000-4000 åren. De har alltid bott i små sammanslutningar, hjälpt varandra och klarat sej bra – om man bortser från det vidriga som hände dem från ca 1935-1945. Det är fruktansvärt, men nu gör de ungefär samma sak själva mot palestinierna. Svälter ut dem genom blockad. Bara gaskamrarna fattas…Usch! Jag blir så förbannad!Tack för ett bra inlägg.

  • Civilisten skriver:

   Tack för din långa kommentar, väl värd ett eget inlägg. Som du skriver ska vi ju inte glömma att det finns många israeler och palestinier som vill leva i fred och att de kämpar för det.

 3. aceeo skriver:

  Irlands premiärminister har ju dessutom hotat staten Israel om de försöker stoppa fartyget, skada skeppet eller någon ombord, och är det ngåon man kanske inte ska j-vlas med så är det nog Irländare….. // Anders HUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

  • Civilisten skriver:

   Hörde att Israel hade bordat fartyget och att det gått lugnt till väga, nu kom de dagtid och bara med båtar, de vågade inget annat

 4. Agnetha skriver:

  Israel är världens dåliga samvete på nåt sätt.Undrar om de fattar hur grovt de gjort bort sig eller om de struntar i det ?Ha en underbar dag !Kram

  • Civilisten skriver:

   Jag tror inte de fattar hur omvärlden ser på dem med tanke på vad de gjort genom alla år, de skiter fullständigt i vad t.ex. FN säger etc. USA bara håller med Israel (finstilt)Kramar

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Den viktigaste frågan som jag ser det är att ifrågasätta varför USA gett sig i lag med Israel.Israel är USA’s brofäste in i mellanösterns hjärta, den dag de behöver TA oljan. Därför skuddar de sin lilla investering som lett till att Israel idag är skyldig till ett av världens mest utvecklade ekonomier, med en teknisk kompetens och forskning som överstiger de flesta länder både i Eu och andra delar i världen.USA+Israel är en oslagbar kombination, som ger dem ett överläge mot resten av världen och vi kan inte göra särskilt mycket mot dessa som tillsammans verkligen blir en SUPERmakt att vara rädd för…En sorts imperialism utan att etiketterats på det sättet…”Follow the money”… Vem tjänar mest på Israels blockad? Israel, för de smugglar säkerligen saker själva till monstruösa priser… Eller Egypten…Eller vad tror du själv?Hemikram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s