De “enskilda fallen” blir fler och fler, men Alliansen fortsätter att blunda

Den senaste tiden har media runt om i landet återigen börjat rapportera om en rad enskilda personer som drabbats eller kommit “i kläm” på grund av de nya sjukreglerna (rehabiliteringskedjan). Här är några exempel:

 • Det handlar exempelvis om Catrine Johansson, som “nollklassats” och idag har stora svårigheter att försörja sig samtidigt som hon kämpar för att bli friskare.
 • Det handlar om Liza Sundberg som, enligt maken Ola, tog sitt liv på grund av den press som de nya sjukreglerna orsakade.
 • Det handlar om Bodil som känner sig kränkt av det nya regleverket. Bodil bor idag tillsammans med och vårdar sin dotter, som har en degenerativ sjukdom som successivt bryter ner kroppen. Bodils dotter är i livets slutskede, trots det får hon brev från Försäkringskassan om att hon kan börja arbeta om hon vill.
 • Det handlar om Carola, som skadades svårt i en bilolycka och utförsäkrades.
 • Det handlar om Sara Sundlin som var svårt sjuk av svininfluensa. Hon låg nedsövd i två månader kopplad till en konstgjord lunga och hon förlorade barnet hon bar på. I dag är hon långt ifrån återställd och kan knappt klä på sig själv – trots det nekas hon sjukpenning.
 • Det handlar om en man i Norrköping som drabbades av akut sjukdom och blev inlagd på sjukhus. Hans sjukhusvistelse sammanföll med att hans dåvarande arbete upphörde. Enligt regelverket ska man anmäla sig till Arbetsförmedlingen på sin första dag som arbetslös. Eftersom mannen var inlagd på sjukhus kunde han inte gå till Arbetsförmedlingen. Han nekades därför ersättning från försäkringen. Kammarrätten fastslog att lagen bör tolkas bokstavligt och frågan har därefter också blivit föremål för en interpellation i riksdagen.

Visst kan man från ansvarigt politiskt håll i vart och ett av dessa fall säga att detta bara är undantag och att det ändå generellt sett fungerar bra. Det är bara det att de “enskilda fallen”, som rapporteras i media, återigen tycks växa och blir fler och fler för varje dag som går…

En fråga som inställer sig är naturligtvis när gränsen passeras då det som är “enskilda fall” blir så många att de måste ses som ett generellt problem? [av Kjell Rautio/ Utredarna]

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till De “enskilda fallen” blir fler och fler, men Alliansen fortsätter att blunda

 1. Agnetha skriver:

  Och det handlar om mig !Kram

  • Civilisten skriver:

   Jag tror med säkerhet att det är många fler som kommer i kläm än som verkligen blir hjälpta, tyvärr så skiter alliansen i det.Sköt om digKram

 2. Agnetha skriver:

  Man kan inte alls säga att det fungerar bra varken när det gäller sjukförsäkringen eller arbetsskadeförsäkringen. Utredarna stämplar alla fall som vi vore en bunt arbetsskygga jävlar när det är precis tvärtom, vi har drivit på oss själva så hårt och av den anledningen sitter vi nu här idag.

 3. Agnetha skriver:

  Mäh, nu glömde jag ju KRAM !

 4. sthlmcilla skriver:

  Den gränsen borde vi gått över för länge sedan. FKs behandling av många sjukskrivna är verkligen under ALL kritik. Bra inlägg….tumme!!

  • Civilisten skriver:

   FK gör som chefen (Alliansen) säger och resultatet ser vi mer och mer av…människor som far än mer illa, människor som inte för vara sjuka, som inte för den rehabilitering de behöver…Tack ;o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s