Näringsminister Maud Olofsson försämrar för småföretagarna!

Maud Olofsson visar sitt rätta jag när hon och alliansen försämrar för småföretagarna…. man inför 7 karensdagar som minimum, i stället för som idag då man kan välja från 1 till 30 karensdagar!   Hur tänkte de nu?  


Läs Kjell Rautio

”Ett ilsket bävervrål ekar i rättens krater”

En snabb spaning i morse i nyhetsskörden signalerar att en ny fråga är på väg att segla upp och bli stor i den politiska debatten, nämligen sjukförsäkringen för egenföretagare (= “ivriga bävrar” enligt näringsministern). I ett blogginlägg från 9 juni förutspådde jag just detta. Nu tycks ”bäverupproret” vara en realitet.

Runt om i landet protesterar idag egenföretagare mot näringsminister Maud Olofsson och hennes förslag att utöka antalet karensdagar för egenföretagarna.

Fram till nu har nämligen egenföretagare haft möjlighet att välja hur många karensdagar man vill ha – mellan 1 och 30 dagar. Men från och med 1 juli i år ändrar Försäkringskassan reglerna efter ett beslut från regeringen. Då får egenföretagaren en karenstid på minst sju dagar. Den nya regeln innebär att den som driver en enskild firma, ett handelsbolag eller ett kommanditbolag får ersättning från Försäkringskassan först efter sju dagar. De första sju dagarna får egenföretagaren själv stå för.

För en tid sedan gick Företagarnas regionchef i Västra Götaland, Maria Derner, ut och blåste i stridstrumpeten när hon angående förslaget sade: “Det låter ju helt vansinnigt. Jag undrar hur Maud Olofsson tänkt egentligen.”

Högljudda bävervrål hörs nu inte bara från Västra Götaland utan också från NorrbottenVästernorrlandSmåland och Värmland.

Frågan laddades med extra partipolitisk sprängkraft när Miljöpartiet nyligen gick ut och lovade att om man kom i regeringsställning skulle man göra allt för att ta bort sjudagarskarensen. Temperaturen höjs dessutom av att ledande vänsterdebattörer sluter upp bakom detta krav.

Oavsett hur det går är det lätt att, bara genom att läsa igenom olika pressmedelanden, konstatera att regeringen och näringsministern valt att lyssna mer till storkapitalet än till småkapitaleti denna symbolladdade trygghetsfråga. Man kan därför fråga sig om centerledarens agerande i karensdagsfrågan ska ses som ännu ett uttryck för partiets positionsförflyttning bort från den “gamla landsbygdscentern” till den “nya Stureplanscentern”?


Jag är glad över att Maud Olofsson och alliansen skjuter sig själva i foten så här inför valet, samtidigt som Miljöpartiet med de röda bakom, tar poäng genom att de lovar att riva upp beslutet på 7 karensdagar om de vinner valet.  

510b301efbf3a83c.jpg

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Näringsminister Maud Olofsson försämrar för småföretagarna!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  ”För en tid sedan gick Företagarnas regionchef i Västra Götaland, Maria Derner, ut och blåste i stridstrumpeten när hon angående förslaget sade: “Det låter ju helt vansinnigt. Jag undrar hur Maud Olofsson tänkt egentligen.” ”Hur hon tänker? Med blicken mot skyn och hänglås på plånboken, så vill hon nog bara följa john…Moderaterna vill behålla pengarna, för skattesänkningar förstås…Det börjar bli tråkigt.. Kan de inte hitta på något nytt NÅGON gång, som egen spekulation eller så??Skattesänkningar och skattesänkningar… Döden och skatter sägs det ju…Vi realiserar ut döden vet ja!! Då behöver de inte lätta på lädret alls och tjänar en dödgrävarhacka där med…Suck….tumme till dig dock! och en hemikram!

  • Civilisten skriver:

   Alliansen leker ”Simon says” är ett spel för tre eller fler spelare (allianspolitiker). En av de politikerna (Reinfeldt) är ”den” – dvs, Simon. De andra måste göra vad Simon (Reinfeldt) säger åt dem att göra, t.ex. när med en fras som börjar med ”Simon säger”. Om Simon säger ”Simon säger hoppa”, måste politikerna hoppa (spelare som inte hoppar är ute (får ingen ny ministerpost)).Vad Maud håller på med, vet bara Maud ”sierskan” Olofsson själv.Kramelikramkram

 2. Aspitjejen skriver:

  Jag som tänkte starta eget efter att mina studier är klara, på 7 karensdagar har både jag och företaget ”kursat”, knäppskallar! dum tant!….jag hoppas vi har en annan regering när jag är klar!

 3. ThomasWu skriver:

  jag undrar lite. Om vi lämnar sakfrågan och detaljerna, tycker du att det är bra eller dåligt att försämra for småföretagare?En av Vänsterns ledande ideologer, Göran Greider, liknar ju småföretagare och entreprenörer vid maffian. Vänstern har ju en i grunden negativ syn på småföretagare, så kanske ni gillar Maud Olofssons idéer kring detta?

  • Civilisten skriver:

   Den diskussionen är värd ett eget inlägg då det finns olika typer av småföretagande.

 4. Pellefantia skriver:

  men så är det ju, det finns ju naturligtvis organiserad brottslighet som är småföretagare… där pengar tvättas men dem måste man komma åt på andra sätt, och är en helt annan diskussion… det här handlar om att Maud Ohlsson vill försvåra tillvaron för alla företagare…. jag som ser småföretagen ett bra sätt för många att få ta sig fram på sina egna villkor, kanske en kurs i Zon terapi kan leda till ett liv som ”frisk” men då krävs det att samhället stödjer dessa personer…inte försvårar tillvaron…kramkram

 5. HEMIMAMMA skriver:

  God afton! Nu lämnar jag in en halvårsrapport av min verksamhet…”Elände, elände och mera elände” *skrattar*Hemikramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s