Fler blir fattiga i alliansens Sverige, hur länge ska vi blunda för detta?

Idag rebloggar jag Pellefantias tänkvärda inlägg om fattigdom i Sverige.

Är vi helt blåsta i detta land som låter oss luras av alliansen, varför klarar vi inte att se vad alliansen står för att rikare skall bli rikare och fattigare skall blir fattigare. Ett svar ger Reinfeldt i sin bok ”det sovande folket” 

Folk bryr sig inte och media går i alliansens koppel!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fler blir fattiga i alliansens Sverige, hur länge ska vi blunda för detta?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Står i givakt och lyder!! Jag skall icke blunda för denna sak!Hemikram!

 2. Codliver skriver:

  Bra att du också tar upp detta!Som jag skrev hos Pellefantia:Det går inte att blunda för detta!20- och 30-talen är på väg tillbaka med stormsteg. Då fick många barn gå barfota till skolan och klara sig utan läroböcker för det fanns inga pengar till att köpa för – med de konsekvenser det hade på skolarbetet.Idag många vända sig till Majblommekommittén och andra organisationer för att få hjälp till kläder. Tusentals barn får gå utan glasögon, med de konsekvenser det har på deras skolarbete….Det är arbetsgivanas och kapitalets marknad, trygghetssystemet raseras med turbofart. Klyftorna växer och barnen kommer i kläm.

  • Civilisten skriver:

   Tack! Det är ett ämne som måste tas upp av många…ju fler vi är desto större är chansen till förändring.

 3. Kjell-Åke Bjurkvist skriver:

  Den största ökningen av fattiga är bland unga våra barn som inte kommer in på arbetsmarknaden, inte har råd att skaffa sig en bostad.Och bland alla utförsäkrade, som nu tvingas till soss, måste låna av anhöriga och vänner för att öht ha mat på bordet.Alliansen är skyldig till all missär, undra hur dom tänker?Dom borde själva prova på sin egen reform och vara utförsäkrsd utan inkomst och att riskera mista bostad, tvingas bo på camping eller av soss betalt hotellrum och bo där med sina barn. Undra hur det då låtit i retoriken och den falska statistiken.Tumme till bra reblogg och ha en fortsatt fin sommar.

  • Civilisten skriver:

   Alliansens företrädare lever i en annan värld, i en värld där allt finns, de förstår inte vanligt folk, fattigt folk eller de skiter i dem. De lyckas muta medelinkomstagarna med några tusenlappar i skattesänkning (jag har några kompisar som gått på detta och fortsätter gå på den retoriken).Vi kan bara hoppas på regeringsskifte i valet och sen att det blir en positiv förändring.Tack själv för din kommentar och detsamma till en fin sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s