Den imaginära verklighetens Sverige!

Läsvärt!

 


 

 

”Vi ska företräda och se alla människor i hela Sverige – inte bara våra egna sympatisörer och väljare. Moderaterna har redan visat att partiet klarar av att ompröva gamla sanningar. Det har kanske synts tydligast i vår skattepolitik och vårt förhållningssätt till välfärden” skriver Per Schlingmann på DN Debatt.

Artikeln är ett skämt. Sannolikt tror inte ens Per Schlingmann själv på det han säger. Om inte borde denna intervju med finansminister Anders Borg leda till viss självkritik. Eller viss? Omfattande.

/>

När den tiondel som tjänar mest får lika mycket i reella tal som de fyra tiondelar som tjänar minst av ofinansierade skattesänkningar är det ganska långt från att företräda alla. När socialbidragen ökar i mer än 80 procent av Sveriges kommuner så är det ett annat kvitto på några effekter av regeringens politik.

Samsyn på välfärden? 25 000 jobb har försvunnit i denna sektor under mandatperioden. Och inte minst: Statsministern säger på fullt allvar att ungdomsarbetslösheten är en synvilla.

Och det kanske är just i denna sista visdom från självaste statsministern som vi kan finna spåren till Per Schlingmanns imaginära verklighet. När inte ens hans chef vill se verklighetens som den är, då blir regeringspartiets dominants verklighetsbeskrivning därefter.

Den imaginära verkligheten.

Inte mer. Men heller inte mindre. Dessvärre.

Read more: http://mitt-i-steget.blogspot.com/#ixzz0wPf7rzLd                                                                                              


 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s