Media avgör valet, inte vi väljare!

 

Ställer er frågorna:

Varför tycker jag som jag tycker?

Vem påverkar mitt ställningstagande?

Är jag kritisk i min bedömning av det som skrivs i media?

Vem står bakom media?


Läsvärt av Ulla Johansson

Hela inlägget:

Högern har verkligen lyckats i detta land. Både som politiska partier och som förhärskande ideologi. Deras grepp om opinionen närmast genialt iscensatt.

Hela mediakören berättar för oss hur misslyckad Mona Sahlin är som ledare. Hur de rödgröna partierna utgör en hållningslös röra som agerar utan fasta strukturer. Hur misslyckad Mona Sahlin är som politisk debattör. 
De borgerliga äger och behärskar nittio procent av alla dagstidningar och Sveriges Television citerar lydigt de största tidningarnas borgerliga åsikter.

Aftonbladet ägs till en liten andel av LO. Ledarsidan och kulturredaktionen försvarar i de flesta fall socialdemokratin och de rödgröna. Inte så många läser ledarsidan men däremot rubriker och nyhetsmaterial. Där även denna tidning dag efter dag i fetstil skriker ut Mona Sahlins usla politiska betyg. Som nu grundligt placerats in hos läsarna. Där Aftonbladets Lena Mellin och hennes medarbetare agerar som den drivande fienden till socialdemokratin och deras partiledare. På samma sätt som hon förföljde Göran Persson under förra valet. Och som motsats demonstrativt förälskad i Fredrik Reinfeldt och hans politik. Detta i landets största tidning och den agerar värre än de deklarerat borgerliga stora tidningarna.

De rödgröna har ingen mediaröst att lita till. Ingen. Och därmed ingen möjlighet att på ett vettigt sätt presentera sin budget, sin politik och sina beslut. Således försatta i en omöjlig politisk situation. Ett förödande underläge som ger det kommande valet en given utgång. Vakna och mer nyktert tänkande medborgare borde diskutera kring denna propagandasituation. Vad säger propagandaövertaget egentligen om demokratin?

Media diskuterar kring orsakerna till avskyn för Mona Sahlin. Varför hon misslyckats och kanske dragit ner socialdemokratin i denna nedåtgående spiral. Medias egen insats i dett politiska spelet tiger man givetvis om. Sänker sig till och med till kritik av hennes ”åldrande” och hennes klädstil. (Tidningen Barometern, Kalmar. – Ju en stor landsortstidning, M.)

Grunden har lagts för en acceptans av de nedriga angreppen. Högern har under flera
årtionden arbetat på att ändra hela samhällsklimatet. Vridit vår uppfattning av mänskligt samspel från tanken om solidaritet mellan människor till förakt för svaghet och beundran för hänsynslös framgång. Förakt för sjuka människor, förakt för de ”lata arbetslösa”. De svaga. Lyckats placera in även politiska ledare-motståndare under ”de misslyckade”. – Allt är nu tillåtet. De har lyckats vinna över fyrtioåtta procent av väljarkåren till sig och sin politik. Ett program och en politik som intar en dömande attityd mot sjuka människor och jagar de arbetslösa. 

Högerpartierna (alla fyra) larmade högljutt kring de rödgrönas förslag om höjd bensinskatt. Försökte påskina att bensinskatten innebar ekonomisk katastrof för ”vanliga löntagare”. Bensinpriset är känsligt för många så det var slugt planerat att angripa där. Även jag föll nästan för de argumenten men räknade fram vad det skulle kosta en ”vanlig löntagare”. Ja, cirka fyrtionio kronor i månaden! De flesta av högerns argument ser ut så där. Som i en valrörelse i USA och kan inte kallas snygga.     Vill vi ha det som i USA?

Den rödgröna budgeten är klok och förnuftig. Satsar på den offentliga sektorn och på vettiga åtgärder att skapa arbetstillfällen. Satsar på forskning och utbildning. Och rödgröna politiker visar respekt även för ”samhällets svaga”. Något att verkligen notera. – Deras reella problem är muren av borgerliga media som är omöjlig ta sig förbi.
Mona Sahlin är en varm, intelligent och politiskt erfaren och kunnig kvinna. Men inte heller hon kommer förbi medias förföljelse och fula påhopp. Och drabbas av Aftonbladets Lena Mellin som ser Fredrik Reinfeldt som den ofelbare statsmannen”. 


Läs också:  

PellefantiaVarför tycker ni inte om Mona Sahlin?    

StorstadDAvid vs Goliat – deninformation du presenteras är inte neutral.  

Mitt i steget  –  Om yttrandefrihet och politiskt oberoende

tredje statasmakten2.png

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Media avgör valet, inte vi väljare!

 1. hoppet skriver:

  bra

 2. Aspitjejen skriver:

  Bra å tumme!Jag länkar till dig i mitt inlägg!Kramisar!

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Har läst pellefantias inlägg och ni skriver båda bra…Hemikram och tumme!

 4. tengileye skriver:

  Av högern och de flesta andra så anklagas SVT för att vara vänster och av vänstern så är SVT högerFan tro att de då ligger nånstans i mitten och inte tycker så mycket, trots allt

 5. Kao skriver:

  Visst är media högervridet, trots att andra anser annat. T.o.m Lena Mellin skriver numera intrigerande fult om Mona Sahlin och vänstern, men hyllar i lönndom högern. Så gjorde hon inte förr. Detta märks tydligt, men alla ser visst inte det. Kan inte genomskåda vilka krafter som ligger bakom.Mona Sahlin skrivs ner som en förlorare, som inte är kapabel att bli statsminister. Vad som skrivs om Peter Eriksson och Ohly ska vi inte tala om…och nu försöker man även rota fram skandaler om Maria Wetterstrand (men vem har levt sitt liv fram till medelåldern utan att göra ett enda fel? Den personen skulle i så fall vara OLÄMPLIG som politiker, som inte har några som helst dåliga erfarenheter i bagaget. Det är ju dem man lär sej av, när man en gång gått igenom dem!)Det skrivs mycket skit i bl.a f.d arbetartidningen Aftonbladet. Men hur många vet att 51% av ägandet innehas av den norska jättekoncernen Schibstedt? Inta av LO, sen dessa sålde så mycket av tidningens aktier att Schibstedt fick aktiemajorietet. Det enda som går att läsa i Aftonbladet numera är ledarsidorna. Men jag har en känsla av att de flesta bläddrar förbi dessa…..Lobbyister och ‘tankesmedjor’ jobbar stenhårt på sitt håll för att skriva ner vänstern. Valupptakten är minst lika skitig som den är i USA. Värre än nånsin.CiaoKao

  • Civilisten skriver:

   Tyvärr verkar inte vanligt folk se igenom det som skrivs i media, de kritiska granskandet saknas.Kram

 6. Arrami skriver:

  Ett mycket bra inlägg…har länkat till dig! Tummen upp!

 7. Civilisten skriver:

  eller vad?

 8. Pellefantia skriver:

  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s