Sanningen om sjukförsäkringen!

Detta är ett axplock ur sammanställningen/ raporten

Sanningen om sjukförsäkringen” läs hela rapporten via denna länk!


Innan de hårdare reglerna i sjukförsäkringen infördes fick alliansen in remissvar från olika myndigheter och organisationer där det framgick klart och tydligt vilka konsekvenserna skulle bli.

Alliansen valde trots varningarna att genomföra reglerna med full styrka och drog fram som en ångvällt så att till och med de som låg för döden var tvungna ut och arbeta.

Detta är inget misstag av regeringen, utan en väl medveten strategi som har fått förödande konsekvenser för de sjuka.

Hur vill du bli bemött om du skulle råka bli sjuk? Du bör nog ställa dig den frågan, för det är inte klokt hur man behandlar sjuka idag.

Oavsett vad vissa skribenter försöker tuta i er som denna skribent så är verkligheten en helt annan. Här på sidan ser du konsekvenserna av de nya reglerna i sjukförsäkringen och hur otroligt det än verkar så är det denna verklighet dessa skribenter försvarar, obegripligt.

Vi skickar inte ut sjuka till arbetslöshet säger Gunnar Axén. Jaså gör ni inte, men varför tar då dagarna slut innan folk får bli friska? Det är faktiskt oundvikligt att sjuka hamnar hos arbetsförmedlingen, med er politik Gunnar Axén, men det visste du väl redan. För du menar väl inte att alla blir friska samma dag som sjukdagarna tar slut så där genom ett trolleri?

ARBETAREN 2010-07-14: Enbart i Skaraborgsområdet har minst två tidigare sjukskrivna tagit sina liv under året. I en undersökning av nätverket Resurs hade nära 5 procent försökt begå självmord. Men Försäkringskassan har inte gjort några egna undersökningar av hur utförsäkringarna påverkat de drabbades psykiska hälsa.

Arne, 62, ansågs vara frisk – dog expressen.se 20/12-09 av Victoria Lagercrantz: Arne Karlsson, 62, hade epilepsi och kärlkramp.Men enligt försäkringskassan var han för frisk för att få sjukersättning. I söndags dog Arne, han föll ihop över köksbordet.

Cancersjuk nekas sjukersättning igen tela.se 19/3-10 av Monica Sahlback: TTELA har vid flera tillfällen berättat om leukemidrabbade Johan Svensson som försäkringskassan vägrar ge sjukpenning. Sedan september förra året har han inte fått ett öre, trots att flera läkare intygar att hans arbetsförmåga är nedsatt beroende av cancersjukdomen och artros i ett knä.

Vad är det för värld vi lever i när en dödsjuk tvåbarnsmamma måste åka till Norge och jobba. Från bloggen Karins värld 10/4-10 av Karin Bergh: Är det så här det ska vara? Ska man jobba och vara dödsjuk? Vad är det för värld vi lever i? Jag blir så ledsen och arg. det visade sig att välfärden, den fina svenska välfärden, inte var något som fanns för Maja. Inte för hennes barn heller för den delen.

F-kassan tvingar cancersjuk jobba sr.se 9/3-10:I höstas rasade debatten stark då det avslöjades att svårt cancersjuka personer tvingades tillbaka ut på arbetsmarknaden av Försäkringskassan. Det lovades bättring – men problemet kvarstår.

Hans-Åke utan sjukpenning i två månader http://www.helahalsingland.se av Maria Calleberg: Varje vardag åker Hans-Åke Lindberg fram och tillbaka till Gävle sjukhus för att få strålbehandling. Han har två hjärntumörer och lungcancer. Trots det får han ingen sjukpenning av Försäkringskassan.

Så sjuka är de nya reglerna aftonbladet.se 28/1-10 av Eva Buskas. Exempel på när Fsk ska ge avslag: Murat kan inte svälja, utan måste sondmatas efter flera operationer. Han får vård i hemmet av en sjuksköterska som vidgar hans matstrupe två gånger per dag. Murat som förbrukat sin förlängda sjukpenning får ingen ytterligare sjukpenning eftersom sjukvården inte tar större delen av dagen och han inte bedöms bli sämre av individuellt anpassad arbetslivsintroduktion.

Många oroliga utförsäkrade ringer stpress.se 10/2-10 av Ann Dahlin: Folk kan säga att de aldrig gått till socialen i hela sitt liv, men nu måste de, säger Helena Ivanoff. Någon måste sälja huset, andra har inte ens ett hus eller en bil att sälja. Det är riktiga eländeslägen. – Det har ju tidigare varit relativt ovanligt att det ringer gråtande medlemmar, men nu sker det ofta, berättar Helena Ivanoff, biträdande verksamhetschef på ST Direkt/SKTF Direkt.

Marina blåst på sjukpenningen expressen.se 12/10-09 av Börje Andersson och Åke Lundgren:Första chockbeskedet: Du har lungcancer. Och sen det andra: Du får betydligt mindre sjukpenning än du trodde.

Stor andel utförsäkrade är inte friska unt.se 30/6-10 av Johannes Nesser: Sjukskrivningarna i länet rasar. Sedan årsskiftet har en stor andel sjukskrivna upplänningar utförsäkrats från Försäkringskassan. Men de flesta har inte tillfrisknat utan är nu inskrivna hos Arbetsförmedlingen.

Utförsäkrad lever på makaroner unt.se 1/7-10 av Johannes Nesser: Nu lever hon på makaroner. Pengarna från socialtjänsten täcker inte räkningarna och hon är rädd för att bli vräkt. Hennes största oro är att hon blir tvungen att avliva sin katt Ester eftersom pengarna inte räcker och socialen inte betalar för husdjur.”

Kent utförsäkrades – tog livet av sig Anna Ernius på Västgöta Tidningar: Kent, 45 år, var redan nere både fysiskt och psykiskt. När hanutförsäkrades från Försäkringskassan orkade han inte längre, säger hans mamma Marja-Leena Paiäkkö.

……….Läs vidare här!


Läs också berättelser ur verkliga livet på:

KallaSverige och RESURS 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Sanningen om sjukförsäkringen!

 1. Maria de Suède skriver:

  Du, jag sag sade nyss till en folkpartist att det som har skett i Sverige de senaste fyra åren har varit en katastrof, att jag inte kan hålla med dem helt enkelt… Det var bra sammanfattat! Nu ska jag ta tåget hem till mamma… Kramar från Sthlms T-central….

 2. Pellefantia skriver:

  det är bra att du kämpar påkram

 3. Spiken skriver:

  Dessa fall fanns även innan den nya reformen. Folk tog livet sen mänskligheten började trampa runt på vår härliga planet. Har svårt att tänka mig att någon väljer denna väg enbart för försäkringskassans idiotier.

  • Civilisten skriver:

   ehh jaha, vad var det du ville ha sagt med det…att folk blev utförsäkrade också, eller?

 4. Agnetha skriver:

  Tumme !!!!!Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s