Knegarna som kör Porsche

Här är det nya arbetarpartiet.

De har en genomsnittlig månadslön på 56 491 kronor, kör Porsche och BMW, och bor på fina adresser i Stockholms innerstad och på gårdar runtom i landet.

Expressen har kartlagt moderaternas riksdagsgrupp – och det är nog få arbetare som skulle känna igen sig. Moderaterna bor på åtråvärda adresser – fashionabla Östermalm i Stockholm, välbeställda Stockholms-förorter som Djursholm, Täby och Vaxholm, Skånegårdar med sjöutsikt, mitt på Avenyn i Göteborg, och vid vattnet på Västkusten. De kör lyxiga bilar – Porsche 911, Audi Cabrio 2,3, BMW 325 ci, och BMW 730 ia. Deras sammanlagda förmögenhet är nästan 180 miljoner. Och de har en genomsnittlig årsinkomst på 677 896 kronor – något en vanlig arbetare bara skulle drömma om.

17 oktober

Det var vid moderaternas 100-årsfirande 17 oktober 2004 som Fredrik Reinfeldt med ordboken i högsta hugg tog klivet över blockgränsen. ”Moderaterna ska bli en ny tids arbetarparti”, sa han. Sedan dess har opinionssiffrorna bara ökat och Fredrik Reinfeldt har numera nästan exakt lika stort förtroende hos LO-medlemmar som Göran Persson.

”Det funkar kalasbra”

– Jag vet inte vem som kläckte det, vi satt väl och snackade, säger partisekreteraren Sven-Otto Littorin. Varför säger ni att ni är det nya arbetarpartiet? – För att du och andra ska ställa just den frågan. Det funkar kalasbra. För egentligen menar m inte ”arbetarparti”, medger Sven-Otto Littorin. – Egentligen menar vi arbetsparti. Att alla ska ha ett jobb. Har inte moderaterna alltid varit ett parti för välbeställda?– Den där typen av intressegruppstänkande intresserar mig inte, säger Fredrik Reinfeldt. – Vad som än har varit så är det inte min politik. Vi måste vara ett parti för alla, grundat på en moralisk syn om att arbete har ett värde. Fotnot: Av riksdagsmoderaternas samlade förmögenhet på 179 710 280 kronor, tillhör 137 011 160 kronor ledamoten Per Westerberg.                


Det nya välfärdssverige är bara för de mest välbeställda, resten får leva på allmosor och rutten mat.

Snart kommer reformer om att vi vanliga arbetare ska jobba 50 tim/ vecka, tillbaka till 3 veckors semester etc. etc.

Lycka till!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Knegarna som kör Porsche

 1. ThomasWu skriver:

  Det kan ju vara värt att påminna om att M numera är större än S.Åtminstone enligt opinionsmätningarna, vi vet ju inte bestämt nu.Så moderater är väl ungefär som folk är mest. Fast lite fler än sossar 🙂

 2. Agnetha skriver:

  TUMME för ännu ett vasst inlägg ! Såg att detta var rebloggat, gick till källan.Ha det gott !Kram

 3. FGGGMF skriver:

  Vad har S i genomsnittlig månadslön?

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Du är härmed rebloggad!! Och tillförd på hemiherolistan!!Hemikramar!!

 5. Pellefantia skriver:

  Alla arbetare kör Porsche eller så tror alla arbetare att de är kapitalister med mycket pengar eller ???Finns det så många Porsche i Sverige? Jag har i alla fall ingen så då är alltså inte jag som folk är mest utan ? intressant teori… jag är då unik, för jag är en sketen arbetar med skitlön, utan pengar på banken…. vilket alltså är ovanligt i Sverige….

  • Civilisten skriver:

   Du kan köpa en Porsche på lån…hi hi!Det finns många borgar-wannabees sen Reinfeldt lockade med nån tusenlapp i skattesänkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s