Media avgör valet!

Jag rebloggar mig själv om medias roll i politiken. Efter flera diskussioner med vänner och bekanta kan jag konstatera att vi människor är väldigt naiva. Vi tror på det som media skriver, vi tar det för en sanning. När då media skriver negativt om opposition och positivt om regeringen så tror vi på det, att det är så.

Jag tycker det är skrämmande, var är våra kritiska ögon?

Läs aspitjejen om demokrati, våra rättigheter och SKYLDIGHETER!

Glöm inte att ni ska rösta på det parti, den idelogi som är er närmast, inte på vad media säger och inte på någon person!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Media avgör valet!

 1. Magister Stork skriver:

  Jag har en outsider…uppdrag granskning tar nästa vecka upp svinnet av skattepengar till privata intressen kopplade till skatteparadis…Privata skolor är inte alltid bäst som vissa tycks tro..Ja media springer regeringens ärenden och slår upp varje liten skitsak till helsidesstoff. Tyvärr råder en snedfördelning till alliansens fördel vad beträffar medieutrymmet.

  • Civilisten skriver:

   Tack för tipset, jag ska absolut titta.Ja, tyvärr är snedfördelningen markant och många tror att det media skriver är ”sanningar”. Vi saknar kritiska ögon, en jämn fördelning av mediaägande och riktiga journalister.

 2. Leo Beata skriver:

  Varför skulle borgerligt ägda medier – nästan alla ägs av borgarna – gå någon annans ärenden än sina egna?Den som har pengarna har makten!Vi behöver mångfald – inte minst i media. Att ha 700 TV-kanaler, massor med tidningar, radiokanaler… är inte valfrihet när alla trummar ut samma vä’rderingar…

  • Civilisten skriver:

   Jag håller med vi behöver mångfald där media representerar hela folket och inte ”bara” borgarna. Tyvärr tar altför många medias skriverier för sanningar och när politiker medvetet ljuger så blir detta en farlig utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s