Skit in ger skit ut…Reinfeldt "skiter" ner sig…igen!

Skit in, skit ut!


28 december 2010

Exempel på Reinfeldts ”inbrytningar” i välfärdsfrågor

FÖREGÅNGSLANDET. Alliansen fortsätter kampen mot verkligheten. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M):

vi gör inbrytningar brett i välfärdsfrågor

Exempel på ”inbrytningar” som gjorts senaste två veckorna presenteras nedan, sammanställda av alltid lika eminenta socialförsäkringsbloggen Ett hjärta rött. Aftonbladet:

”Det här blir sista julen i hemmet för svårt MS-sjuke Mattias Pettersson. Direkt efter helgerna tvingas han och sambon att flytta till en liten etta för att klara ekonomin”

Fagerstaposten:

”Hjärtsjuke Christer Nilsson förlorade sin sjukersättning och blev tvungen att söka socialbidrag. Det orsakade ett inkomstglapp som har gjort att skulderna har växt på hög. I dag är han bostadslös och vet inte hur han ska komma ifatt skulderna.”

Aftonbladet:

”Multisjuka Linda Gustafsson, 38, har levt på 2 200 kronor i månaden sedan februari. Trots 16 diagnoser menar Försäkringskassan att hon är fullt kapabel att arbeta. Den 1 januari blir hon och 15-årige sonen Casper hemlösa.”

SVT:

”det senaste året har det dykt upp nya grupper av fattiga. Utförsäkrade som blivit av med sin a-kassa eller sjukpenning och som ofta får förlita sig på socialbidrag eller annat”

Metro:

”Christina Reyes vägde 36 kilo, led av svår värk i axlarna och gick med rollator. Ett team av medicinska specialister konstaterade att hon saknade arbetsförmåga. Men i februari 2009 slog Försäkringskassan fast att hon kunde jobba halvtid – och drog in ersättningen. […] I september i år fick Christina Reyes rätt i domstol mot Försäkringskassan. Men då hade sjukdomarna redan tagit hennes liv. Den 11 januari hittades hon död i sin lägenhet i Gävle.”

Aftonbladet:

”Jan Gustafsson, 43, är rullstolsburen och blind. Han genomgår 20 ­timmar dialys varje vecka i väntan på en ny njure. Nu tvingas han ut i arbetslivet.”

Leve föregångslandet!


elaka rainfeldt liten.jpg

Med märks med all klarhet att Reinfeldt och hans anhang lever låååååångt i från verkligheten för dessa personer!

Tyvärr tillåter tydligen inte rättsapparaten i Sverige att ställa Reinfeldt och hans anhang till svars för sina olagliga handlingar.

Därför fortsätter Reinfledt  förföljandet av de svaga i samhället, att sälja ut statliga verksamheter till underpriser utan avtal etc etc.

Välfärd för Reinfeldt är att han och de med högst inkomst får mer i plånboken, att de kan nyttja bidragen för RUT, medmera.

För Sverige är det en förödande politik, rent kontraproduktiv!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Skit in ger skit ut…Reinfeldt "skiter" ner sig…igen!

 1. clatchig skriver:

  Och så här menar du att det inte har varit under sossarnas styre?Sedan är det där enstaka fall, tragedier, ge oss statistik.

  • Civilisten skriver:

   Nej, långt ifrån även fast de gjort sitt till försämringar så kan de inte mäta sig med sittande regering. Det är den sittande regeringen vi medborgare ska granska kritiskt oavsett om det är sossar eller moderater som styr.

 2. Maria de Suède skriver:

  Sjukt och omänskligt! Jag blir sà förbannad…

  • Civilisten skriver:

   fortfarande görs inget åt de missförhållande som finns, man verkar helt förlamade eller så är det helt enkelt så att de skiter i det. Pengarna ska ju gå till mer skattesänkningar för de med hög inkomst. De är egenkära empatilösa teflonmuppar!kram

 3. Civilisten skriver:

  Glömde ju att allt är SOSSARNAS fel, i alla fall när alliansälskarna uttalar sig eller som utbildningsminister Björklund sa: ”Det är pga socialdemokraternas skolpolitik som det går dåligt för eleverna i skolan” …det han uppenbarligen glömde var att de tre senaste skolreformerna är skapade av borgerliga regeringar

 4. Leo Beata skriver:

  Jag förstår inte var V finns… Är alla sossar så upptagna med interna partiangelägenheter att dom glömt att världen finns eller har dom gått över till Moderaterna?Jag förstår inte varför ”vanligt” folk blir moderater!

  • Civilisten skriver:

   Vad sossarna håller på med kan man ju undra men att flera som lämnat sossarna för att rösta på alliansen/moderaterna stämmer, det räcker med att vifta med en extra PENG i plånboken (moroten) och att luras (retoriken)

 5. superzeke skriver:

  ja men visst, skrev ett inlägg om själva strategin som används av regeringenhttp://blogg.aftonbladet.se/superzeke/2010/12/hur-budgeten-for-forsakringskassan-utformas-och-efterlevsjanne

 6. HEMIMAMMA skriver:

  orkar inte skriva idag… mår helt enkelt SKIT över allt jag ser komma runt hörnet…men du är strong!! bra jobbat!!Hemikramar ♥

 7. Civilisten skriver:

  Knuff igen!

 8. Abacus skriver:

  När de som vill regera säger att det ska bli bättre, då _tror_ man ju att det ska bli bättre. Det man måste fråga sig är hur det påverkar hela samhället genom dessa beslut som fattas av sittande regering. Detta petande i lagarna och småändringar i lagar/förordningar som ger stora konsekvenser för oss som bor i detta land, det kommer bara att leda till elände. Nu måste det bli ett slut på det. Vad är viktigt egentligen, att få mer pengar i plånboken och skita i andra ELLER att känna trygghet i att bli omhändertagen vid sjukdom/ålderdom samt gå i en bra skola. Jag tror på det senare alternativet, för det ger mer långsiktiga resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s