Hemligt vilka företag som får del FAS 3 – pengarna!

 

 

Dumma och korkade kan vi alla vara ibland, men inte en myndighet som Arbetsförmedlingen. Det är jävligt naiv att tro att inga utnyttjar systemet, speciellt om ingen kontrollerar dem.

Omvänd politik när det passar eller?

Moderaterna misstror sjuka, svaga och handikappade i samhället men de har stor tilltro till de företag och föreningar som tar emot bl.a. FAS 3 arbetare.  Hur tänker de då?

 


Läst ut Corren den 21 dec. se nedan:

Stödet till arbetsgivare som tar emot långtids­arbetslösa kostar miljarder. Men vilka som får statens pengar är hemligt.

I en besk rapport levererar Riksrevisionen kritik mot Jobb- och utvecklingsgarantin, där Fas 3 är sista steget.

Myndigheten anser att Arbetsförmedlingens uppföljning av åtgärden och kontrollen av anordnarna – företag, organisationer, föreningar – brister.

Allt granskas inte

Arbetsförmedlingen granskar anordnarna genom att läsa den arbets­beskrivning som företag lämnar vid anmälan av lediga Fas 3-platser. Via Skatteverket tas kreditupplysning för att se om det finns betalningsanmärkningar. Finns facklig representation har Arbetsförmedlingen dialog så att inte riktiga arbeten trängs undan.

Personerna bakom före­tagen eller föreningarna granskas inte alls.

Samtidigt är det hemligt vilka som får statligt bidrag för att sysselsätta långtidsarbetslösa.

Corren fick nej

Corren har hos Arbetsförmedlingen begärt ut listan över Fas 3-anordnare. Arbetsförmedlingen säger nej. Myndigheten hänvisar till offentlighets- och sekretesslagen och hävdar att företagen kan skadas om det blir känt att de får bidrag från staten. Corren har ändå fått fram listor över Fas 3-anordnare i Östergötland. En granskning visar på företagare med betalningsanmärkningar, som upprepade gånger har drivit olika företag i konkurs och som är dömda för brott. Flera anordnare är nystartade företag och föreningar.

Borde inte personerna som driver verksamheterna kontrolleras?

– Det ligger inte i vårt uppdrag att kontrollera närmare, säger Lena-Britt Rönnberg, sektionschef för jobb- och utvecklingsgarantin på Arbetsförmedlingen i Linköping.

– Men vi köper inte vad som helst. Vi kontrollerar verksamheten noga. Där är vi nog mer nejsägare än jasägare.

Men om ni inte kontrollerar, och vi inte tillåts kontrollera, finns det inte risk för oseriösa aktörer?

– Lycksökare finns alltid. Men om vi bara är lyhörda inför deltagarna tror jag inte det är någon fara. Om det blir några problem är det inte svårare än att vi avbryter.

Det skulle kunna innebära att grovt kriminella kan starta en verksamhet och få statligt stöd. Hur ser du på det?

– Vi måste ändå tro på människors ärliga uppsåt.

Beslutet att hemligstämpla listan med företag har fattats av Arbetsförmedlingens chefsjurist Christina Sojde.

Corren har överklagat Arbetsförmedlingens beslut till kammarrätten och krävt att listan på företag ska lämnas ut.

Nils Olauson, Jenny Eriksen 

 


 

 

fas3.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Hemligt vilka företag som får del FAS 3 – pengarna!

 1. Pellefantia skriver:

  kan det vara samma företag som skänker pengar till moderaterna? mot att de skänker pengar till dem som mörkas allt för ökad korruption så får de i sin tur slavar alias 3 att leka som de vill med…. smart…

  • Civilisten skriver:

   Där slog du nog huvudet på spiken, klart som korvspad att det är så…jag menar, varför skulle de annars mörka vilka det är =o)

 2. Leo Beata skriver:

  ”Moderaterna misstror sjuka, svaga och handikappade i samhället men de har stor tilltro till de företag och föreningar som tar emot bl.a. FAS 3 arbetare. Hur tänker de då?”Så här:Genom att aldrig försitta en chans att peka ut och benämna inte-för-närvarande-arbetande-människor som bidragstagare och därmed som lata arbetsovilliga parasiter på dom hårt arbetande, ansvarstagande och kämpande människorna… Dessa förslappade lättingar är i stort behov av hård kontroll och styrning…Genom att alltid få företagare, arbetsgivare, privata institutioner, ”rikingar”… att framstå som ”goda”, ansvarskännande, hederliga, moraliska… och så genomgoda att all kontroll och styrning är onödig!Genom dessa budskap manipuleras vi och rikingarna förser sig och vi tycker det är OK. Vi accepterar omfördelningen från många till ett fåtalVi accepterar omfördelningen från fattig till rikVi accepterar omfördelningen av resurser från resurssvag till resursstarkEffektiv massiv, entydig och upprepad propaganda har skapat detta!

  • Civilisten skriver:

   Det är väl därför moderaterna tillsatt en propagandamininister för att likt Joseph Goebbels i Tyskland, sprida moderaternas ideologi och andra idéer till allmänheten via köpt media medmera.Propagandaminister eller informationsminister som det heter idag, finns ofta i diktaturer eller liknande, man kan ju undrar varför =o)Tack för kommentaren

 3. HEMIMAMMA skriver:

  ”skit ska skit ha”Klart att moderaterna vill hålla det hemligt också? liksom deras partibidrag.Hemikram ♥

  • Civilisten skriver:

   De vill övervaka befolkningen men hemlighålla sina egna förehavande, man kan ju undra vad de egentligen är ute efter…hmmmmmKram

 4. Agnetha skriver:

  TUMME !!!!!!!!!Inte undra på att Moderaterna är emot granskning och öppenhet för då skulle deras skitiga byk synas. Det är bara sjuka, arbetslösa, svaga i samhället som ska granskas och slås ner på, de som inga fallskärmsavtal har, råna dom dessutom på deras pengar så består snart svenska folket av medelklassmedborgare och toppskikt, låt övriga svälta. Fy faan säger jag , skämmes borde dom, skämmes !!!!!!!!God fortsättning !Kram

  • Civilisten skriver:

   Det samhälle som var en förebild för många av världen länder byggdes upp av socialdemokraterna under lång tid, den levnadsstandarden vi hade var bra för nästan alla dock inte de rikaste för de ville ha mera. När många av oss nu sover och agerar moderat-wanabees så fort det viftas med en extra PENG, då tar bödlarna (moderaterna) makten och slår sönder vårt välfärdssamhälle. Moderat politik går ut på att ”slå ihjäl” de svaga, sjuka och handikappade. Moderat politik är kontraproduktiv i ett längre perspektiv, de vill ha kortsiktiga vinter för sig själv och sin ”kompisar”, att de sedan själva faller, fattar de inte,God fortsättning till dig också!kram

 5. Synar skriver:

  Skatteverket har inte brytt sig om varför de inte får info från USA om svenskars inkomster i USA, på 5 år! Hur många miljoner har försvunnit på det tro? Ingen koll alls, då passar skurkarna på! Tvivlar inte på att de som tjänar pengar i USA och inte deklarerade det i Sverige, röstade på alliansen.

 6. HEMIMAMMA skriver:

  KNUFFAR!

 7. kräftan skriver:

  varför händer där inget jag menar vi är ju så många som blir drabade ut av detta kan man inte vända sig till någon som sitter högre upp eller gå ut och demostrera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s