Fas 3 – lägg dig inte i det du inte förstår!

Var så god och svälj…..

Läsvärt av Gnipagrottan  


Fas 3 – lägg dig inte i det du inte förstår

Arbetsförmedlingens nuvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist och Catharina Sojde, chef för Arbetsförmedlingens Juridiska avdelning anser att du som skattebetalare inte skall lägga dig i vad dina pengar används till. Att öppet redovisa upphandlingar gällande Fas-3, betalda med skattepengar är inget dessa två damer förespråkar.

Angeles Bermudez-Svankvist, Arbetsförmedlingens generaldirektör. Omtanken om de företag som är Fas 3-anordnare är viktigare än både de utnyttjade slavarna själva och dig som skattebetalare. Informationen om vilka företag som anordnar fas3-program är nämligen sekretessbelagd. Angeles Bermudez-Svankvist  och Catharina Sojde hänvisar till offentlighets- och sekretesslagen och säger att företagen som är Fas 3-anordnare kan skadas om det blir känt att de får bidrag från staten, det vill säga skattebetalarna.

 

 

Catharina Sojde, chef för Arbetsförmedlingens Juridiska avdelning.De som riskerar att skadas så oerhört svårt kan vara personer företag, föreningar och organisationer som har ett antal betalningsanmärkningar. drivit flera företag i konkurs och/eller har blivit dömda för allsköns brott. Vi kan icke räkna dem alla.

Så för att se vilka snåla och giriga företag, organisationer, föreningar, skattesmitare och brottslingar som kan fortsätta att stjäla dina skattepengar får du vända dig till andra informationskällor. Och det finns det många flera av. Publiceringen av dem lär inte dröja så länge. Men av en tyst Arbetsförmedling får du som sagt ingen som helst information. De stänger effektivt ute all insyn så att de kan fortsätta sin ljusskygga verksamhet.

Deras attityd är glasklar; lägg dig inte i det du inte förstår! Ni medborgare skall minsann inte komma rännande och begära ut uppgifter om Arbetsförmedlingens upphandlingar i tid och otid. Hur skulle det se ut om allmänheten fick reda på vilka företag och organisationer det är som kallt och beräknande hänger på låset när fasanerna flaxar ut från AF?

Dessa två kvinnor på Arbetsförmedlingen försvarar naturligtvis sitt agerande och sina uttalanden tills den dag de byter karriär och blir överbetalda konsulter inom något obskyrt område. Men tills dess lär de icke bita den statliga hand som så generöst föder dem så förvänta ingen hjälp från det hållet.

Och i rakt nedstigande led upprepar ansvariga på arbetsförmedlingar runt om i Sverige vad dessa två kvinnor säger. Likt papegojor mal de på om förträffligheten med Fas-3 och värdet av att komma ut i arbetslivet. Arbetslivet? Innebär inte arbete också ett visst mått av prestationsbaserad ersättning? Det som kallas lön?

Mer om olika typer av arbetslösa och ersättningar finns att läsa här. Du bör kanske ha stabila nerver för att ta in den informationen. Ett löjes skimmer lägger sig över arkitekterna bakom detta regelverk. Tyvärr måste någon betala eländet och det vet vi ju alla vilka det är.

Och alla dessa svamlande egenvårdande människor i ledande ställningar på landets arbetsförmedlingar avlönas generöst av oss skattebetalare!

Tröttheten kommer smygande…

Arbetsförmedlingens bristande kompetens vid upphandling

Företagande kan bedrivas i många intressanta former och skepnader. När nu Arbetsförmedlingarna är så okunniga och naiva upphandlare så krävs det ingen större intelligens för att dra igång en verksamhet som lurar skjortan av dem och pengarna av oss andra.

Men vad är det då som gör att Arbetsförmedlingen inte vill eller kan kontrollera vilka de gör affärer med? Vid de flesta upphandlingar inom affärslivet kollas blivande partners noggrant och kunnigt varefter korrekta beslut tas. Men den mest elementära kunskap om upphandling finns bevisligen inte bland Arbetsförmedlingens alla anställda.

De uppvisar liten eller ingen professionalism gällande affärsmannaskap. Detta är nu kanske inte så konstigt då utbildningen till arbetet som arbetsförmedlare inte innehåller dessa moment. Ändå har Arbetsförmedlingen mandat att med outbildad personal göra upphandlingar för miljoner kronor per år! För alla dessa skattepengar köps tjänster från de mest suspekta håll.

Hur går detta elände till nu då?

Ett företag eller en förening/organisation vill gärna ha lite gratis arbetskraft och samtidigt erhålla 5000 kronor per månad och slav. De lämnar följaktligen in en anmälan med bifogad arbetsbeskrivning som visar att de kan erbjuda lediga Fas 3-platser.

Arbetsförmedlingen granskar anordnaren genom att studera arbets­beskrivning som företag lämnat. Om den verkar någorlunda vettig går processen vidare. Vad som är någorlunda vettigt i detta fall vet ingen riktigt då inga tydliga krav eller ramar har satts gällande slaveriets art och omfattning.

Den person på Arbetsförmedlingen som granskar arbetsbeskrivningen behöver heller inte vara kunnig inom just det aktuella området. Han eller hon har därför heller ingen möjlighet att avgöra om arbetsbeskrivningen är seriös och genomförbar. Därför kan matchen Arbetsförmedlingens okunniga amatörer mot drivna rufflare bara sluta på ett sätt.

Arbetsförmedlingen tar nu en kreditupplysning på företaget för att se om det finns några betalningsanmärkningar. Ett nybildat företag har sällan hunnit få några betalningsanmärkningar så det är rent och fint i dokumenten. Märk väl att inga upplysningar tas på personerna bakom företaget!

Dessa personer kan vara människor med flertalet konkurser bakom sig, folk med stora skatteskulder och kriminella personer och organisationer. Om personerna bakom företaget eller föreningen eventuellt också har nära kopplingar till anställda inom Arbetsförmedlingen kontrolleras heller inte! Det är med andra ord ett perfekt upplägg för allsköns slödder att håva in stora summor från staten. Och det görs också! Var så säker. Varje dag stoppas det pengar i dessa bondfångares fickor.

Och ansvariga i regering och riksdag tittar på utan att agera! Var så god och skölj käre medborgare!

Om bondfångarna sedan är vinstdrivande företag eller ideella organisationer med religiösa fasader har mindre betydelse. Girigheten och viljan att utnyttja sina medmänniskor är lika stor vare sig det är Mammon, Jesus eller Muhammed som styr i deras värld.

Lena-Britt Rönnberg, sektionschef för JUG på Arbetsförmedlingen i Linköping. säger till tidningen Corren i en artikel:
”- Det ligger inte i vårt uppdrag att kontrollera närmare,”

Men vem skall då kontrollera? De svenska skattebetalarna förbjuds ju insyn i denna verksamhet då informationen sägs vara till skada för företaget som utnyttjar personer i Fas-3. Men någon måste väl göra en kontroll gällande alla omhändertagande företag och organisationer som vill de arbetslösa så väl? Nehej, inte det.

När företaget till slut blir godkänt som Fas-3 anordnare i Arbetsförmedlingens “kritiska och granskande ögon” är det bara att beordra ut ett gäng fasaner och skicka skattebetalarnas pengar till företaget eller organisationen. På detta sätt blir statistiken snygg samtidigt som den arbetslöse kan utnyttjas för några hundralappar per dag.

Arbetsförmedlingen som hallick och förskingrare

Arbetsförmedlingen med Angeles Bermudez-Svankvist och Catharina Sojde vid rodret bedriver en omvänd hallickverksamhet. De bjuder ut både människor och pengar till de torskar som kallas Fas 3-anordnare. Drygt ett par hundra kronor per dag anser dessa båda kvinnor vara en acceptabel lön till en fasan för att ligga still och låta sig…

Arbetsförmedlingen är inte det minsta intresserad av vems fickor de stoppar alla dina skattepengar i och det skall medborgarna inte heller vara anser Arbetsförmedlingen. Det kan nämligen, enligt Catharina Sojde, skada de ovan nämnda skrupelfria företag eller föreningar om det kommer ut att de utnyttjar fas 3-slavar.

Hur kan det skada dem? Vad är så farligt med den information Arbetsförmedlingen sitter på gällande dessa upphandlingar?  Finns det andra orsaker till att inte offentliggöra dessa dokument? Man undrar…

Är det kanske för att även Arbetsförmedlingens ansvariga innerst inne vet att detta är ett legaliserat slaveri och skamlöst utnyttjande av arbetslösa människor? Att nämna ordet förskingring av skattemedel i detta sammanhang ligger väldigt nära till hands.

Arbetsförmedlingen och fackföreningarna

Men fackföreningarna säger du då, har inte de ett ansvar i detta? Jo man tycker det skulle vara fallet men som vanligt går de svenska fackföreningarna med händerna djupt i byxfickorna och muttrar om orättvisor högt och lågt. Att agera för sina medlemmar har inte varit deras starka sida de senaste åren. Hade dessa ynkliga ursäkter till fackföreningar varit lika aktiva gällande Fas-3 som när det gäller sina egna löner, arvoden och förmåner så hade bilden varit en annan.

Men naturligtvis har fackföreningen en ”dialog” med arbetsförmedlingen gällande Fas-3. Du kan själv se idag vad denna dialog innebär för de arbetslösa. Inga ”riktiga” arbeten får trängas undan. Att använda orden”riktiga arbeten” i samma andetag som Fas-3 är att förolämpa de arbetslösa.

arbetsförnedringen.jpg

 


Vad i helvete håller de på med?

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Fas 3 – lägg dig inte i det du inte förstår!

 1. Lennart skriver:

  AF är ju experter på att köpa in vansinniga ”åtgärder”. Jag vet, för jag har haft ”nöjet” att vara med i nåra stycken. Ingen av dem har gått ut på att skaffa nåra jobb, utan bara att försörja ett antal ”konsulter” som tjänat grova pengar genom att ha en välsmord trut och därmed fått AF att köpa deras ”utbildningar”.Men Fas-3 måste vara direkt olagligt. Slavarbete är väl avskaffat?Bra att Du ta upp dessa idiotier.

  • Civilisten skriver:

   Ja, Fas – 3 är nog olagligt om det hade haft en privat huvudman, men nu är det vår regering dess ”verktyg” AF som har hittat på detta ”slavarbete” och då gäller inga lagar, verkar det som, då kan man göra som man vill.Tack för kommentaren….vi måste kämpa vidare.Läs gärna Pellefantias blogg om Fas – 3 medmera ”http://blogg.aftonbladet.se/klantskalle”

 2. Leo Beata skriver:

  Orkar inte med allt… kräks snart på alla vackra omskrivningar för misshandel av människor som redan mår dåligt!Snart måste vi reagera med mer än ord…

  • Civilisten skriver:

   Vi borde göra som fransmännen, gå man ur huse och kasta ut dem ur landet….eller blockera alla stora vägar med traktorer (om vi har några kvar)REVOLUTION!

 3. Civilisten skriver:

  FAS 3 är slavhandel på arbetstid!

 4. pelle skriver:

  Jag fick minsann lära mig på en kurs hur man använder gåstavarna på rätt sätt, mycket större behållning av de tre veckorna har jag inte….Tycker det där behovet av att skydda vilka som får pengar… ligger i linje med moderaternas behov av att inte avslöja vilka skattesubventionerade företag som ger dem pengar… Hur kul är det att veta att våra skattepengar går till Moderaterna????

  • Civilisten skriver:

   Helt klart är att storfinansen styr moderaterna annars hade de inte mörkat var de får sina partibidrag ifrån.Moderaterna omfördelar bidrag från de som behöver dem till dem själva, typ RUT, vi kommer säker få se mer exempel på den omvända robin hodd-politiken.

 5. Civilisten skriver:

  Läs och följ denna blogg om FAS3: http://fasan.svenskablogg.se/

 6. Henrico skriver:

  Arbetsförmedlingen är ett enda stort skämt.Jag har varit företagare i 5 år nu, till mig ringer det varje vecka en massa folk som vill sälja rena skitsaker till mig, men inte en enda gäng har arbetsförmedlingen hört av sig.Som småfäretagare har jag fanken inte tid att aktivt kontakta dem, men ibland händer det att jag får nya uppdrag som jag i dag måste tacka nej till. Jag begriper inte hur de jobbar om de jobbar över huvud taget på de där ställena.

 7. kyrksyster skriver:

  Känner att man kanske skulle rädda några fas-3:are genom att ge dom en värdig tillvaro trots hela eländet…

 8. egon skriver:

  Bra att du uppmärksammar det sjuka med FAS-3

 9. Serafinn skriver:

  Det är viktigt att belysa fas 3!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s