Vilken "jävla" lögnare!

När ska de moderaterna sluta ljuga om sjukförsäkringen?

Läs nedan, hämtad ur Dagen


Hans Wallmark har fel om sjukförsäkringen

”Se sanningen om sjukförsäkringen”, är titeln på en artikel som Hans Wallmark (M) skriver med anledning av Påskuppropet mot utförsäkringarna.

 

Han skriver: ”Verkligheten är att antalet sjukskrivna har halverats sedan 2006. Från 200 000 till 100 000 och antalet förtidspensionerade har minskat med närmare 100000.” Det är en absurd ”sanning” då det är en direkt konsekvens av de nya reglerna. Minskningen beror inte på att människor plötsligt har blivit friska eller börjat arbeta, utan på att sjuka har kastats ut ur försäkringen. Sjukskrivningarna ökar nu när ”återvändarna” kommer tillbaka in i den nya stympade tidsbegränsade sjukförsäkringen som sätter press på sjuka att försöka stressa sig friska, vilket förstås inte fungerar.
 
Bara 320 personer
av 23 913 utförsäkrade som skrevs in på Arbetsförmedlingen (AF) första halvåret 2010 har nu arbete utan stöd i någon omfattning. De flesta med osubventionerat arbete är i själva verket kvar på AF med exempelvis timanställning. En del sjuka har tvingats till lönebidrag. Dessutom har ett rekordstort antal ungdomar förtidspensionerats under de senaste fyra åren, vilket gör Hans Wallmarks retoriska fråga direkt skrattretande: ”Det är rimligen inte eftersträvansvärt att ha ett växande antal förtidspensionärer?”Var finns logiken i att tvinga ut svårt sjuka som redan har utretts gång på gång, på en arbetsmarknad de rimligtvis inte kan ta sig in på, medan unga som skulle kunna rehabiliteras stängs ute? Förtidspension är numera i princip omöjligt att få beviljad för dem som verkligen skulle behöva det.
Många sjuka
har ironiskt nog blivit ”bidragsberoende” genom de nya sjukreglerna som hänvisar dem från sjukförsäkringen till socialbidrag. Den så kallade ”arbetslinjen” innebär att svårt sjuka symboliskt får tillbringa tre månader hos AF i onödan, med en kraftigt sänkt inkomst. Har de varit långtidssjukskrivna och förlorat rätten till a-kassa får de i bästa fall ersättning utifrån en miniminivå eller socialbidrag, i värsta fall ingenting. Det säger sig självt att detta skapar fattigdom hos de utförsäkrade och deras barn, ändå nekar Hans Wallmark till alla samband. ”Barnfattigdom har inget med sjukförsäkringsreformen att göra”, menar han. Det har massor med den att göra. Särskilt svårt drabbar det ensamstående med barn.
”De delar som inte fått avsedda konsekvenser för enskilda skall åtgärdas. Detta har också regeringen varit väldigt tydlig med. Det är mot denna bakgrund en översyn sker som beräknas vara klar under våren”, skriver han.Det stämmer inte. Ulf Kristersson har meddelat att de eventuellt kommer göra ett par mindre justeringar – som tyvärr inte kommer att förbättra situationen för de allra flesta av de uppemot 75 000 personer som beräknas utförsäkras fram till år 2012. Tvärtom har han flertalet gånger sagt sig vara nöjd med sjukreglerna och att reformen ligger fast. Trots att han mycket väl vet att den drabbar ett stort antal människor fruktansvärt illa. Det handlar inte om ett par enskilda fall, inte ens om ett par tusen fall, utan om tiotusentals som tvingas gå igenom en process som kan vara så pass nedbrytande att den som tidigare kunde arbeta deltid sjukskrivs på heltid efter utförsäkringen.
Hans Wallmark påstår att det i den nuvarande sjukförsäkringen finns ett starkt skydd för svårt sjuka. Det stämmer inte. De flesta åker ur systemet efter max två och ett halvt år. Att få stanna i sjukförsäkringen i dag kan liknas vid rysk roulette.”Det finns med andra ord inget som tyder på att stora grupper har gått över till försörjningsstöd”, skriver han vidare. Men socialkontor över hela landet rapporterar om kraftigt höjda kostnader efter att de utförsäkrade började skyfflas över dit. TCO gjorde en undersökning 2010, och resultatet var skrämmande: nästan 70 procent av de tillfrågade kommunerna hade fått ökade socialbidragskostnader på grund av sjukreglerna. 
Nu är det inte de
ekonomiska svårigheterna som är det allra värsta i sammanhanget. Tyvärr. Utförsäkringen handlar för många sjuka om en kamp på liv och död. Kan Hans Wallmark ens föreställa sig den extrema oro och ångest som ofta blir effekten av dessa inhumana regler? Är han alls intresserad av dessa människors hälsa? Naturligtvis inte. Hans Wallmark ser överhuvudtaget inte sanningen. Det gör vi inom Påskuppropet. Vi väljer dessutom att inte blunda för den. För oss har alla människor lika värde, vare sig de är sjuka eller friska.
Charlotte Thérèse Björnström och Bitte Assarmo, för ”Påskuppropet mot utförsäkringarna”
redaktionendagen.se

ut å skaffa jobb, jävla hypokondriker!.jpg
Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Vilken "jävla" lögnare!

 1. Megapax skriver:

  När de ska sluta ljuga?..blir den dagen de själva blir sjuka och ska ut och söka jobb.,lite intressant att se..De verkar tro att de är unika och ska undslippa även detta..och kanske inser ”verkligheten” att de är en människa…De lever i något överlevnads utomjordiskt hjältespel..och tror de har många liv..får se hur långlivade de blir i detta sk.skådespel de spelar??

  • Civilisten skriver:

   Det fortsätter att ljuga så länge de kan och så länge media vidarebefodrar deras lögner, tyvärr!Vi kan bara hoppas att ”folk” vaknar och verkligen ser vad som händer med vårt samhälle

 2. HEMIMAMMA skriver:

  knuffar

 3. Agnetha skriver:

  Tumme !Mitt i prick som vanligt !!!!Knuffar stenhårt !Ha en bra dag ! Här skiner solen.Kram

  • Civilisten skriver:

   Härligt med sol, den skiner här med och vi blir starkare och starkare för varje dag som går (tolkningbart).kram

 4. Summasummarum skriver:

  Bra blogg och bra inläg!

  • Civilisten skriver:

   Tack! min ambition är att belysa vad som händer i verkligheten, det vi sällan för läsa i tidningarna

 5. mo skriver:

  Man kommer åter för att söka sjukpenning, men du får avslag på det också! Så även på den nya ansökan om sjukersättning, FK söker små detaljer för att neka individer, man får en luddigt orsak som svar och man vet inte hur man ska överklaga, man får INGA som helst papper från dem, om hur och varför, och om det är en försäkringsläkare som uttalat sig så får man inte se detta heller.Nu idag ska jag då som exempel, sitta ikläm med alla parterna som alla tycker, af kan inget mer göra, jag är inte arbetsför, läkaren säger detsamma, så har även tidigare utredningar sagt, socialen ska med, de snaer inte heller jag har något på arbetsförmedlingen att göra!AF kan inget göra, regeringen har inga direktiv för dem de sopade ut ur försäkringen…du är RÄTTSLÖS…så här ska det banne mig inte vara…!!! De hade kunnat UTREDA först, SEN ÅTGÄRDER, SEN SE ÖVER AFs ROLL I DETTA FÖR DERAS utredning ÄR INTE VATTEN VÄRD. Bara ihoprafsat för att de skulle ha något att sätta sjuka på…SKANDAL är ett mildt ORD…vi sjuka blir sjukare 😦 och vi har INGEN i detta.

  • Civilisten skriver:

   Moderaternas (alliansens) politik är endast för de med höga inkomster, sen har de lurat många av medel-inkomsttagarna att röst på dem + att sossarna under Göran Persson la vägen.Rehabiliteringskedjan havererade i slutet på 90-talet och utan rätt rehabilitering blir ingen hjälpt.Vi får inte glömma att de flesta av de långtidssjukskrivna har arbetet och betalat in till den sjuk-FÖRSÄKRING som Moderaterna (alliansen) använde för skattesänkningar, 70 miljarder i överskott som kunnat användas till riktigt rehabilitering. I ställer går regeringen på symtomen och inte orsaken.Fy fan att folk kan vara så korkade och rösta på dem, en gång tillHa en fin kväll och tack för kommentaren

 6. Dwight skriver:

  Hans Wallmark skriver att de som saknar verklighetsuppfattning nu kan få sjukpenning längre än 2,5 år. Det borde då, i rimlighetens namn, innebära att Wallmark är berättigad till obegränsad sjukpenning.

 7. anneli skriver:

  Ja det låter bra. Men hur måånga är det inte som inte har varken jobb eller bidrag?? De finns inte med. Nej politikerna skulle ha en spark i röva och ut och träffa oss drabbade i stället för att sitta och bestämma en massa skit. Det är vi som är drabbade de skulle lyssna på och utgå från oss när de bestämmer. Jag blir inte bättre för att de sparkar ut mig i arbetslöshet. Snarare sämmre. Nu måste jag ju känna stressen på mig och det är den som knäckte mig från början. Nej skärpning i regeringen TACK!!

  • Civilisten skriver:

   Vi är fler och fler, själv eller anhöriga som råkar ut för regeringens idiotiska politik, vad vinner man på att bekämpa symtomen och inte orsaken.Det är just det som är symtomatiskt för Moderat politik, man går alltid på symtomenHa det bra!

 8. Lennart Krantz skriver:

  En stor del av statistikens halverings procent,av arbetslösa, är redan döda. resten står i kö till bidrags enheten.De är i behov av pengar till mat och hyra, om lägenheten är kvar.en stor del som inte har någon ting kvar,söker hjälp hos kyrkan. Och nu är deras pengar också slut..Men bonusar till cheferna det går bra. Att bara kunna taga i mot pengar, när andra panntar burkar,för att få ihop till lite mat.En spark i röven,låter billigt. Nej en spark i huvudet så dom vaknar,det tro jag på.

  • Civilisten skriver:

   Det konstiga är att när man talar med medelinkomsttagare (en del vänner) som röstat på alliansen så ogillar de att det delas ut bonusar etc till höga chefer, jag får inte ihop den ekvationen…..

 9. Jennie skriver:

  Tack för en bra blogg, den behövs verkligen ! Keep up the good work;-)

  • Civilisten skriver:

   Tackar :o) Jag gör vad jag kan och hoppas att det gör någon skillnad….i slutänden

 10. Kao skriver:

  Det är så här Alliansen gör: stiftar lagar som inte finns relevans att kunna följas…….och mixtrar med siffror så det ska se snyggt ut.Det har sällan något med verkligheten att göra och folk kommer i kläm. Men dem vill inte Alliansen se. De stör den bild Alliansen målat upp av ett perfekt samhälle de anser sej skapat.—-(Bra att du är tillbaks. Har saknat dej)Kao

  • Civilisten skriver:

   Det känns som om mer och mer av Moderaternas (de andra tre gör som M säger) politik visar sitt rätta ansikte, att fler börjar vakna och förstå att M är en ulv i fårakläder.Tack för de värmande orden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s