Hur arbetarvänlig är regeringens jobbskatteavdrag eller hur lurad kan man bli?

 Mycket vill ha mera, mera, vill ha allt!  

Inlägget hämtat här


Hur arbetarvänlig är regeringens jobbskatteavdrag?

Regeringen har sedan tillträdet 2006 sänkt skatten med 100 miljarder 
kronor, framgår av finansdepartementets granskning för Ekot. Regeringen har lyckats med sin bedrift att öka klyftorna och skapa koflikter mellan de som har arbete och de som inte har. Men de som har låga inkomster är inte de som tjänat så mycket på jobbskatteavdragen. Även om jobbskatteavdraget har gett någon tusenlapp mer i månaden under åren så har den ätits upp av andra höjda skatter och avgifter.


Störst skattelättnader har gått till dem som arbetar och tjänar 60 000 kr i månaden eller mer. De kan utnytja avdragsrätt för RUT och ROT och de har tidigare fått tusentals tals kronor i sänkt skatt i månaden. De har även fått mest i löneförhandlingar.Samtidigt så har löneförhandlignar för låg och medelinkomsttagare hamnat på runt 2% eller lägre. Vissa har till och med fått sänkt lön.

  

SKATTER

  

Höginkomsttagarna har tydligt och klart tjänat på regeringens politik. Samtidigt har detta finasierats med försämrade gemensamma försäkringar som sjukförsäkringen och A-kassan. Inte för höginkomsttagarna som kunnat skaffa sig individuella försäkringar. Nej för det är låginkomsttagarna som fått betala höginkomstagarnas skattesänkningar. Det är ur trygghetssytemen för LO arbetare, sjuksköterskor och lärare som miljarderna har rullat. Samtidigt har landsting och kommuner fått höja skatter för att finansiera ökade socialbidrag och ökade offentliga utgifter.  

 I det femte jobbskatteavdraget så handlar det om  för Läkaren, som tjänar 60 000 kr i månaden, så handlar det om ca 369 kr i sänkt skatt eller mer. Men den som tjänar 60 000 kr i månaden kommer att få ytterligare skattesänkningar, då brytpunkten för statlig skatt förväntas höjas från 33 000 kronor till 35 600 kronor. Då kommer läkaren få minst 600 kr i sänkt skatt. De som tjänar 23 200 kr i månaden kommer att få ca 189 kr i sänkt skatt med nästa jobbskatteavdrag. De som är sjuka eller för tillfället är utan jobb får ingen sänkt skatt.

  Jobbskatteavdraget tillsammans med rut- och rotavdraget motsvarar 80 miljarder. Därutöver har bl.a fastighets- och förmögenhetsskatten sänkts med 32 miljarder.Samtidigt visar det sig nu att de som tjänar under 26 000 inte kan utnytja RUT och ROT. ”Många som fått halva kostnaden avdragen vid renovering får en chock när slutskatten kommer. Har man för låg inkomstskatt finns inget att reducera, då blir det restskatt.


– Minst 26 000 kronor i månaden bör man tjäna, säger Pia Blank-Thörnroos på Skatteverket.”

Under perioden ligger största skattehöjningarna på fastigheter och 
slopade avdragsmöjligheter för företag. Skatter på bränsle och trafik har även ökat drastiskt.  Kommunerna och landstingen i landsbyggdsområdena har tvingats att öka skatter och avgifter för att finansiera välfärden. Detta slår mest emot låginkomstagare, det vill säga den vanliga arbetaren som regeringen säger sig värna om.


NI ÄR:

JÄTTELURADE! 

Tji fick ni!

Långnäsa!

Moderaterna älskar lätt lurade IDIOTER!


Men lycka till i framtiden!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hur arbetarvänlig är regeringens jobbskatteavdrag eller hur lurad kan man bli?

 1. Glamouramamama skriver:

  Japp, det visste man ju 😉

  • Civilisten skriver:

   Kontraproduktiv politik där endast ett fåtal är vinnare, men även de blir förlorare i slutänden.Ha en skön påsk!

 2. Stall Eldis skriver:

  Ja eller så är det andra saker inte bara pengar som räknas när man röstar! måste ju säga att du verkar vara väldigt peningkär, för det är det enda du pratar om, å hur orättvist det är! du skulle kanske blivit politiker så du oxå kunnat lyfta en rejäl lön!

  • Civilisten skriver:

   Andra saker som vad?Sen lyfter jag fram ett inlägg som jag tycker är intressant, du kanske ska läsa igenom det igen för jag förstod inte vad du egentligen menade med din sista mening?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s