Carl Bildt är en feg djävel!

Hur kan Sverige ha en utrikesminister som har så mycket skit i ryggsäcken övergår mitt förstånd, folk i detta land måste antingen vara otroligt korkade eller i alla fall väldigt lättlurade som inte fattar vad som sker.

Läs nedan:

Kerstin Lundell: Granska Bildts affärer med mördarregimen

Carl Bildt påstår att UD räddat livet på de svenska journalisterna som fängslats i Etiopien. Det avslöjar att han nu ser sina tidigare affärs­kompanjoner i den etiopiska regimen som mördare, skriver Kerstin Lundell.

Carl Bildt tror att lätt skadade men i övrigt friska personer riskerar att dö i etiopiska fängelser. När utrikes­ministern i en TT-intervju (7/7) hävdar att den svenske ambassa­dören i Etiopien ­troligtvis räddat livet på Johan Persson och Martin Schibbye, de två svenska journalister som sedan två veckor tillbaka ­sitter fängslade i landet, avslöjar det också Carl Bildts syn på den etiopiska regimen.

Bildt menar uppenbarligen att det är i etiopiskt förvar som journalisterna skulle riskera att dö – innan de greps hade ju Persson och Schibbye inte den kontakt med svenska ambassaden som skulle kunna ha räddat deras liv. Med andra ord säger Carl Bildt att de svenska journalisterna kunde ha mördats av etiopiska myndigheter, för dödas de utan att ha dömts till döden i rättegång är det mord och inget annat det handlar om.

Detta innebär i sin tur ett indirekt erkännande från Carl Bildt: Hans forna affärskompanjoner är mördare.
De som skulle ha ­mördat de två svenska journalisterna är rimligtvis samma militär som behövdes för att garantera säkerheten när Lundin Petroleum, med Carl Bildt i styrelsen, var verksamt i Ogaden­området i sydöstra Etiopien. Det är samma militär som behövs i dag, när Lundinbolaget Africa Oil bedriver verksamhet i Ogaden.

Lundinbolagen verkar i en zon där ­ inbördeskrig pågår. Därmed blir ­ militären en viktig partner.

De etiopiska styrkor som skyddar olje-bolagen är brutala. Resultatet blir något som kan vara ett folkmord. Mormödrar, barn och andra helt oskyldiga civila ­riskerar att våldtas eller torteras till döds – rapporter om grymma strypningar med ståltråd förekommer.
Konflikten i Ogaden förvärrades till följd av att oljebolag som Lundin Petroleum tecknade kontrakt med regeringen i Etiopien. Inbördeskriget handlar numera om oljan och de stora pengar som den kan ge, och därför blir kampen också mer desperat. Att grova övergrepp mot civilbefolkningen i om- rådet sker är väl dokumenterat, senast i amerikanska dokument som läckt via Wikileaks.
När jag gjorde research för min bok ”Affärer i blod och olja” funderade jag på att göra samma resa som Johan Persson och Martin Schibbye. Att resa med rebellerna i ONLF, vilket de två nu fängslade svenskarna gjorde, är nämligen det enda sättet att ta sig in i Ogadenområdet. Själv avstod jag till slut. Jag var rädd för att röra mig i ett krigsområde, och jag lyckades samtidigt få tillräckligt mycket information via olika dokument och flyktingar som själva upplevt eländet i Ogaden och kunde berätta.

Men uppenbarligen behövde svenska journalister besöka området för att övergreppen där ska få den uppmärksamhet de förtjänar. Därför är det skamligt att svenska medier samtidigt låter sig dras med i Carl Bildts ­ ifrågasättande av Johan Persson och Martin Schibbyes reportageresa.

Journalisterna var på väg in i ett område där de verkligen behövs. Självklart ska vi journalister resa till platser som deklarerats journalistfri zon av regimer som mördar sin egen befolkning! Vad är det fria ordet värt om det inte kan användas för att rapportera om misstänkta folkmord?
Carl Bildts försök att skuldbelägga Johan Persson och Martin Schibbye riktar ljuset mot hans och Lundin Petroleums kopplingar till Ogadenkonflikten – samtidigt som hans påståenden om tillståndet i området stöder tesen att något ohyggligt pågår där. Då är det extra olyckligt att inga journalister ställer frågor kring varför Sveriges utrikesminister, precis som den etiopiska regimen, verkar ha ett intresse av att dölja vad som faktiskt sker i Ogaden.
När Lundin Petroleum beslutade att satsa i Ogaden satt Carl Bildt i företagets styrelse. Enligt egen uppgift hade han ett särskilt ansvar för de etiska riktlinjerna. Hur går sådant ansvar att kombinera med ett affärssamarbete med en stats- apparat som är beredd att begå mord?
Det är en fråga Carl Bildt nu måste svara på.

KERSTIN LUNDELL
Kerstin Lundell är journalist och författare till boken ”Affärer i blod och olja. Lundin Petroleum i Afrika”. 2010 tilldelades hon Grävande journalisters pris Guldspaden.

——————————————————————————————-

Ett demokratiskt samhälle bygger på att bl.a. ge medborgarna rätt att rösta fram de politiska ledarna men också ett ansvar att medborgarna granskar de politiska ledarna de har röstat fram, det går inte att sitta vid fika bordet hemmea eller jobbet och tycka en massa, man måste agera också!

Fegisar!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Carl Bildt är en feg djävel!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Klockren hemitumme!

 2. Micke skriver:

  Sanningen om skitstöveln Carl Bildt, mannen höjd över all misstanke…fy..

 3. Men är inte alla Moderater det ???

  Instämmer med Hemimamma, tumme och jag gillart !

  Kram

 4. Ping: Carl Bildt måste avgå! | Nordic Dervish

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s