Attackerna mot Juholt kommer inte att avta, det står för mycket på spel för mångmiljardindustrin!

Eller trodde ni något annat?  Det är skrämmande att höra vänner och arbetskamrater kasta skit på Juholt, de har verkligen gått på medias propaganda som till stor del styrs av borgerliga intressen. Vem läser något om de borgerliga politiker som gjort fel, eller utnyttjat systemet…nä just det…det står inget eller väldigt lite om det i dagspressen eller i nyheterna på TV…varför då?  Det kan ni nog räkna ut med arselet eller så är ni så jä..a dumma som jag är rädd att ni blivit.

Jag lyfter fram Peter Akinder artikel om intressen som känner sig hotade av Juholt och S

 

Peter Akinder om intressen som nu känner sig hotade av S

Miljarder skäl att angripa Juholt

Bild

Särintressen. Mäktiga ekonomiska intressen utmanas när Socialdemokraterna och Håkan Juholt förändrar politiken.

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

OPINION

Publicerad 111206 06:03.

Till den som till äventyrs tror att attackerna på den socialdemokratiske partiledaren är slut i och med helgens S-förtroenderåd och hans framgångsrika framträdande i SVT:s Agenda, låter vi tydligt framföra: – Icke!

Vad Juholt och hans socialdemokratiska parti nu gör, efter att partiet har varit försiktiga i överkant under några år, är nämligen att utmana starka ekonomiska och politiska krafter i det svenska samhället.

Tag bara den ambition som nu växer sig allt starkare i partiet om att stoppa de kommersiella intressen som finns i vård, skola och omsorg.

I dag har vi multinationella bolag som tjänar miljarder på att undervisa barn, vårda sjuka och ge omsorg åt äldre.

När Socialdemokraterna nu talar om att försöka finna sätt att begränsa dessa bolags möjlighet att dela ut skattebetalarnas pengar till sina ägare, ofta utomlands, så är det klart att de kommer att slå tillbaka stenhårt.

Vad som utmanas är en mångmiljardindustri. För den finns miljarder skäl att angripa Juholt.

Vi förmodar att dessa jättekoncerner inte kommer att lägga några fingrar emellan för att bekämpa denna omorientering bort från det kommersiella till det medborgerliga, från vinstutdelning till en sund användning av skattebetalarnas pengar.

Eller tag ambitionen att börja återreglera energimarknaden så att elpriserna inte rusar för vanliga hushåll och företag.

Vad vi har sett de senaste åren är hur bolag inom denna bransch tjänar enormt stora pengar på de stigande elpriserna.

Att producera, distribuera och sälja elektricitet och energi är många gånger uppenbart en mycket lukrativ verksamhet.

Blotta tanken på att det finns politiker och partier som nu tar medborgarnas utgångspunkt för att reformera regelverket kommer självfallet att få dessa intressen att ladda skarpt.

Eller tag detta att socialdemokraterna nu funderar på hur det gemensamma pensionssystemet ska kunna bli mer robust, så att vanliga löntagare inte behöver vara rädda för sin ålderdom och teckna privata alternativ.

Hur många miljarder står inte här på spel för fondförvaltare, banker, pensionsbolag och försäkringsbolag?

Sak samma gäller med förslagen om att förbättra arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen. När det gemensamma har krackelerat under regeringen Reinfeldt har många löntagare tvingats teckna privata försäkringar, enskilt eller via sina fackförbund.

Lyckas politiker återuppbygga de gemensamma försäkringarna riskerar självfallet de privata försäkringsbolagen att stå där som förlorare.

När det interna krypskyttet mot Juholt, förhoppningsvis, avtar kommer dessa mycket starka ekonomiska intressen – många gånger med politiska förtecken – att istället mobilisera.

De kommer att göra vad de kan för att bekämpa socialdemokratins möjligheter att återkomma till regeringsmakten. Och de har pengar, mycket pengar.

Vad vi då förmodligen kommer att få se – förutsatt att Socialdemokraterna menar allvar och verkligen orkar lägga fram skarpa förslag – är en ökad polarisering i svensk samhällsdebatt.

För det svenska välfärdssamhället är det självfallet bra, eftersom det ger medborgarna en chans att i diskussion och allmänna val ta ställning till denna samhällsmodell, och inte bara få det borgerliga systemskiftet genomfört lite i smyg som i dag.

För mer progressiva politiska krafter är det också bra, eftersom det innebär att alternativen blir tydligare och skillnaderna skarpare, vilket vore en mardröm för Fredrik Reinfeldt.

Trots allt är hårda attacker från synliga motståndare utifrån betydligt enklare för Håkan Juholt och socialdemokraterna att hantera än anonymt, internt krypskytte.

Sådant går nämligen att försvara sig emot.

Dessutom finns det i försvaret för ett modernt välfärdssamhälle, utan starka kommersiella intressen i vård, skola och omsorg, en folkopinion som går sida vid sida med Socialdemokraterna.

Bild Peter Akinder
Gisses vad ni gnällde om att betala skatt innan M tog makten, då gick i alla fall det mesta av pengarna tillbaka till oss medborgare. Vart tar våra skattepengar vägen idag, tycker ni det är ok att de hamnar i fickorna hos privata bolag i form av aktieutdelningar eller bonusar?
Allvarligt…hur ”fan” tänker ni?
Bidragen ska vi inte tala om…med moderaterna vid makten har bidragen till privata bolag ökat enormt, FAS3, RUT, ROT…är bara några exempel.
Man tog bidragen till de som behöver dem och gav dem till privata bolag och som skattesänkningar för de med mest i inkomst…yes!
Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Attackerna mot Juholt kommer inte att avta, det står för mycket på spel för mångmiljardindustrin!

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Delar…

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s